Samsung na CES-u 2009

LED8000-L55 Samsung je predstavio novu grupu LED televizora, proširio partnerstvo sa Yahoo – om, predstavio rešenja za intuitivni korisnički interfejs i unapredio dizajn “Touch of Color” kako bi kreirao novi digitalni životni stil. Nove modele krasi i naredna generacija Samsung besprekornog korisničkog iskustva – veća interaktivnost, intuitivniji korisnički interfejs i nova tehnologija u skladu sa ekološkim principima – predstavljena je danas na sajmu CES 2009. Kompanija će predstaviti novu paletu proizvoda i karakteristika na godišnjoj konferenciji za medije koja će se održati u okviru sajma.

Samsungova paleta proizvoda biće izložena od 8. do 11. januara na štandu 11033 u Centralnoj hali Las Vegas Convention Centra, kao i u okviru hale Innovations Pavilion. Više informacija, slika u visokoj rezuluciji i video materijala možete naći na adresi www.samsung.com/icespress.

Ovogodišnja ponuda proizvoda donela je Samsungu 46 CES nagrada za inovacije, ojačavši lidersku poziciju kompanije u oblasti vizuelnih displeja, digitalnih muzičkih plejera i sistema kućnih bioskopa.

Za rezultat imamo “novi talas” Besprekornog iskustva koji je Samsung po prvi put predstavio 2008. godine, zasnovan na “4C” razvojnom principu – sadržaj, kreativnost, konektivnost i komponente (content, creativity, connectivity and components). Novo Besprekorno Iskustvo je zasnovano na životnom stilu korisnika kojima se nudi veliki broj izbora.

“Akcenat potrošačke elektronike pomera se sa konvergencije pojedinačnih proizvoda i kategorija na konvergenciju ovih rešenja sa životima potrošača, što za uzvrat dovodi do potrebe kreiranja novog korisničkog iskustva,” izjavio je Dr. Jong Woo Park, predsednik sektora digitalnih medija u kompaniji Samsung Electronics. “Vizija kompanije Samsung je da pokrene evoluciju novih životnih stilova kroz besprekorna iskustva korisnika koja su emotivna, intuitivna i bogata sadržajem, pridržavajući se ekoloških principa.”

LED pozadinsko osvetljenje u prvom planu

Samsung je formirao novu kategoriju u svojoj familiji HDTV televizora za 2009. godinu promovišući liniju televizora sa LED pozadinskim osvetljenjem koji će postaviti novi standard za kvalitet slike i energetsku efikasnost. Ove godine, Samsung će kompletirati liniju LED televizora dijagonale od 40 do 55 inča koji mogu postići ranije nedostižne kontraste boja i prošireni kolorit.

Pročitajte i:  Budući Samsung Galaxy satovi - kvadratni 

LED6000_L90 Svi Samsung-ovi LED televizori doprinose ekološkoj viziji kompanije, trošeći manje od 40 procenata struje u odnosu na standardne CCFL LCD televizore, daleko ispod oštrih Energy Star 3.0 zahteva. Televizori koriste malo struje, ne sadrže živu, a postolje i držač su im napravljeni od ekoloških materijala.

U ovu novu liniju uključen je i B6000, najtanji od svih LED televizora na tržištu, koji poseduje tjuner i podršku za najmanji sistem zidne montaže na svetu koji smanjuje razmak između televizora i zida na manje od 0.8 inča. Samsungove serije 6, 7, 8 i 9 LED televizora su sve izabrane za CES Inovacijske nagrade.

„Nova linija LED televizora predstavlja novo poglavlje u Samsung-ovom globalnom liderstvu na tržištu televizora” kaže Tim Bakster (Tim Baxter), izvršni podpredsednik za prodaju i marketing, Odeljenja za potrošačku elektroniku, kompanije Samsung Severna Amerika. „Ne samo da smo postigli prethodno nezabeležene nivoe kvaliteta slike i dizajnersko savršenstvo, već smo to postigli i na način koji je poštovao okolinu.”

Yahoo! Obogaćeno Iskustvo

CES 2009 beleži prekretnicu u partnerstvu između Samsung-a i Yahoo!-a lansiranjem „Internet@TV – Content Service” na Samsung-ovim televizorima ravnih ekrana koji će omogućiti korisnicima da uživaju u širokoj lepezi bogatog digitalnog sadržaja kroz seriju dostupnih vidžeta. Samsung-ove serija 7,8 i 9 LED, LCD i plazma televizora za 2009. godinu imaće podršku za ovaj servis, kojem se može pristupiti bilo preko ugrađenog Ethernet ulaza ili koristeći opcioni Wi-Fi USB priključak.

“Internet@TV – Content Service” donosi bogatstvo Web sadržaja i servisa na Samsungovim televizorima, počevši od Yahoo!-ovih servisa kao što su Flickr™, Yahoo! News, Yahoo! Weather i Yahoo! Finance, pa do USA TODAY®, YouTube™, eBay® i Showtime Networks®. Yahoo! Widgets Engine, aplikacijska platforma koja pravi lake Javascript i XML aplikacije predstavlja osnovu Internet@TV – Content servisa koja će omogućiti developerima da stvore i primene prilagođene vidžete za televiziju kroz otvorenu platformu.

Pročitajte i:  Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

BD-P4600(PERSPECTIVE) Pokretanje “Internet@TV – Content” servisa je proizvod Samsungove Medi@2.0 inicijative i ključna komponenta “Besprekornog Iskustva”. Samsung je takođe unapredio svoju “Content Library Flash,” koja dozvoljava korisnicima da skidaju sadržaje sa Samsungovih servera kroz Eternet konekciju na televizoru. Unapređenje ovog iskustva predstavlja uvođenje BD-P4600, najtanjeg blu-ray plejera na svetu koji ima funkciju automatskog podešavanja dizajniranu da isporuči najjasniju sliku najboljeg mogućeg kvaliteta na Samsung-ovim televizorima.

Model BD-P4600 je okosnica Samsung-ove široke bluray linije, uključujući tri pojedinačna plejera i tri sistema kućnih bioskopa, među kojima je i HT-BD8200, prvi bluray kućni bioskop sa sistemom zvučnika.

Dodir boje, osećaj dodira i povezivanje

Samsung je proširio liderstvo u dizajnu i nastavio da razvija uspeh “Dodira boje” iz 2008. godine, patentiranog sistema proizvodnog procesa dualne injekcije koji je transformisao izgled tradiocionalnog, klavirski elegantnog, TV dizajna, uvodeći napredni ToC dizajn koji uključuje mekšu, suptilniju gradaciju boje za još življi izgled. Samsung je takođe dodao boju hroma paleti svojih boja, koja se može naći na LED 8000 televizorima.

Samsung je proširio mogućnost prenosa bežičnih HD sadržaja širom svojih grupa proizvoda. Nekoliko HDTV televizora ravnih ekrana poseduje bežičnu DNLA tehnologiju dok izabrani Blu-Ray plejeri imaju podršku za WiFi i poseduju bežični priključak za lakše povezivanje.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 6 biće tanji i lakši od Fold 5 telefona

Samsung primenjuje emotivni, intuitivni prilaz da bi se povezao sa potrebama svojih korisnika kroz svoje proizvodne linije. HZ10W digitalna kamera je prva na svetu koja nudi 24mm širokougaoni, 10x optički zum koji dozvoljava korisnicima veću kreativnost u načinu na koji fotografišu i ono šta vide kroz širokougaono sočivo. HZ10W takođe poseduje HD video opciju za snimanje pokretnih scena.

HMX H106 (10) Šest novih kamkordera je predstavljeno na sajmu CES 2009, uključujući HMX-H106, predvodnika full-HD kamkordera koji je prvi koji ima interni čvrsti disk od 64GB omogućujući potrošačima bolje performanse i trajniju internu memoriju. Samsung je takođe predstavio SMX-F34, kompaktni digitalni kamkorder nove generacije, pripremljen za YouTube™.

Samsung je dodao elemente boljeg izgleda i osećaja najnovijim portabilnim multimedijalnim P3 plejerima. Sa manje od 0.4 inča debljine, P3 ima troinčni široki ekran, podršku za video, audio plejer studijskog kvaliteta, ultra portabilni foto album, lični snimač poruka i FM radio. Takođe, EmoTure™ interfejs sa haptičkim odgovorom omogućava korisnicima da uživaju u opcijama poput prevlačenja prstom preko ekrana kako bi se promenila pesma ili ubrzao video.

O kompaniji Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. je globalni lider u proizvodnji poluprovodnika, telekomunikacijama, digitalnim medijima i digitalnim tehnologijama, koji je u 2007. ostvario prodaju od 105 milijardi američkih dolara. Samsung trenutno zapošljava preko 150.000 ljudi u preko 134 kancelarije u 62 zemalja, a kompaniju čine četiri glavna poslovna odeljenja: odeljenje za digitalne medije, LCD odeljenje, odeljenje poluprovodnika i odeljenje za telekomunikacione mreže. Prepoznat kao jedan od najbrže rastućih globalnih brendova, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo vas posetite www.samsung.com.

Izvor: MMD CEE

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,