BIZIT plus

Samsung neće uživo učestvovati na ovogodišnjem MWC sajmu u Barseloni

U zvaničnom saopštenju, Samsung je objavio da neće biti fizički prisutan na MWC 2021, koji će se ovog leta održati u Barseloni. U tom saopštenju iznosi se da je zdravlje i bezbednost zaposlenih, partnera i klijenata na prvom mestu i da je to razlog da odustanu od izložbenog prostora na ovogodišnjem Mobile World Congress-u.

mwc

Hibridni MWC?

GSM Association, organizacija koja stoji iza MVC-a, planira da održi in-person događaj od 28. juna do 1. jula, a Samsung je poslednja kompanija koja se odlučila za „učestvovanje na daljinu“. Pre nje, slične odluke doneli Sony, Google, Nokia, i Ericsson.

Organizator ne može da uradi ništa nego da se složi sa trenutnim odlukama. Iz GSM asocijacije su svesni da je situacija u vezi sa pandemijom i dalje veoma komplikovana. Zato poštuju odluku Samsung-a da prilagodi svoje prisustvo na MVC21 u virtuelnom obliku, ali se nadaju da će ih ponovo videti na štadovima tokom 2022. godine. Ako ništa drugo, ove godine je situacija nešto bolja nego prošle, kada je zbog intenzivnih odustajanja velikih kompanija, sajam na kraju potpuno otkazan.

Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)

Izvor: Engadget

Facebook komentari: