Samsung planira da uvede mogućnost satelitske povezanosti sa Galaxy S24

Samsung je potvrdio da će uvesti mogućnost satelitske povezanosti za hitne slučajeve u Galaxy S24.

PCPress.rs Image

Samsung planira da lansira svoj naredni flagship telefon, Galaxy S24, sa podrškom za satelitsko povezivanje 

CEO Samsung-ove System LSI divizije, Park Yong, potvrdio je da će kompanija početi da nudi “satelitsku povezanost za hitne službe” na svojim flagship telefonima, od početka naredne godine, prenosi SamMobile.

Samsung je pre nekoliko meseci otkrio da je razvio tehnologiju koja omogućava dvosmernu satelitsku povezanost za pametne telefone. Moguće je da će Samsung koristiti ovu tehnologiju u seriji Galaxy S24, navodi se u izveštaju. Međutim, nije jasno da li će ova funkcija biti dostupna na svim modelima iz serije Galaxy S24 ili će biti ograničena samo na Galaxy S24 Ultra, dodaje se.

Ova funkcija se prvi put pojavila u Apple-ovoj iPhone 14 seriji 2022. godine, i takođe je dostupna na iPhone 15. Funkcija “Hitni SOS putem satelita” na iPhone-u postavlja korisniku nekoliko pitanja o situaciji i šalje odgovore, zajedno sa trenutnom lokacijom korisnika, do centra za prosleđivanje. Nakon toga, stručnjaci kontaktiraju hitne službe u ime korisnika. Otkako je lansirana na iPhone-u, ova funkcija je pomogla mnogim ljudima da budu spašeni iz opasnih situacija.

Pročitajte i:  Galaxy AI je stigao — upoznajte Samsung svet uz fenomenalan poklon paket

U avgustu je funkcija pomogla teško povređenom vozaču nakon nesreće tako što je obavestila prve spasioce. Nesreća se dogodila 5. avgusta u okrugu Grey Highlands, na putu 130 jugozapadno od autoputa 10, u Ontariju. iPhone vozača Hanne Ralph kontaktirao je i spasioce i njene kontakte za hitne slučajeve.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari: