A1 Srbija najbrža mobilna mreža već treću godinu zaredom

Već treću godinu zaredom, A1 Srbija je najbrža mobilna mreža u Srbiji, pokazali su podaci kompanije Ookla®, globalnog lidera u oblasti inteligencije povezivanja i tvorca aplikacije Speedtest®. Rezultat je dobijen na osnovu više od stotinu hiljada testova koje su korisnici svih mobilnih operatora u Srbiji uradili od aprila do kraja septembra 2023. godine, a A1 mreža je pokazala nabolje rezultate sa koeficijentom brzine (Speed Score™) od 75,28 na uređajima sa modernim čipsetom. To je za 28,53% više u poređenju sa konkurencijom.

PCPress.rs Image

Ostvareni rezultat i veliko priznanje dolazi kao posledica dugogodišnjeg usmerenja na sveukupno poboljšanje kvaliteta mreže i svih servisa budući da je A1 Srbija za 16 godina postojanja, praktično od nule izgradila više od 2.550 baznih stanica koje pokrivaju 98% stanovništva širom Srbije.

– Ova nagrada je zasnovana na testiranju pojedinačnih korisnika i to je čini veoma važnom za nas. To je potvrda svih naših ulaganja, odnosno nastojanja da pružimo vrhunsko korisničko iskustvo, u sklopu naše pripreme za dolazak 5G tehnologije koju smo spremni da implementiramo i radujemo se najavljenoj aukciji. Osim toga, intenzivirali smo izgradnju naše optičke mreže u cilju pružanja i fiksnih usluga našim korisnicima u narednom periodu. Optičke i mobilne mreže nove generacije, poput 5G, nam donose mogućnost realizacije novih, zahtevnijih servisa većeg protoka, manjeg kašnjenja i veće pouzdanosti – istakao je Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku A1 Srbija i A1 Slovenija.

Pročitajte i:  A1 Srbija prvi operator koji svojim korisnicima donosi Netflix

Proglašenje najbrže mobilne mreže došlo je posle detaljne analize testova pomoću čuvene aplikacije za merenje brzine interneta – Speedtest®.

– Ovu nagradu dodeljujemo operatorima mobilnih mreža koji pokazuju izuzetnu brzinu i performanse u poređenju sa drugim velikim mrežama na tržištu za drugi i treći kvartal 2023. Drago nam je što odajemo priznanje kompaniji A1 Srbija za ovo dostignuće, koje je rezultat njihove nepokolebljive usmerenosti na pružanje vrhunskog mrežnog iskustva svojim korisnicima – rekao je Stiven Baj, predsednik i izvršni direktor Ookla®. Vrhunski kvalitet mreže za A1 Srbija ide rame uz rame sa postizanjem karbonske neutralnosti kroz smanjenje karbonskog otiska i postepenim prelaskom na obnovljive izvore energije. A1 je prva telekomunikaciona kompanija u Srbiji čija se mrežna infrastruktura oslanja na upotrebu 5.600 solarnih panela, kapaciteta koji je dovoljan za napajanje čak 750 domaćinstava.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: