BIZIT plus

Samsung pre 3D era

Samsung-3D-theater Nije tajna da u svetu traje prava pomama za 3D TV tehnologijama. O uređajima C7000, C8000 i C9000, novim modelima kompanije Samsung već smo pisali, a nova informacija stiže pravo iz Koreje – uz sve 3DTV modele dobijaćete samo jedan par naočara, potvrdio nam je podpredsednik kompanije Simon Sung, zadužen za globalni marketing VD (Visual Displays) odeljenja. Gospodin Sung je ostao neumoljiv na naše primedbe da 3D doživljaj morate da podelite s nekim, ali je obećao da će biti dovoljno dodatnih naočara na tržištu, a da će njihova cena biti umerenija kako prodaja bude rasla.

U međuvremenu, dok čekamo 3DTV uređaje upakovane zajedno sa naočarima i nekim 3D Blu-ray filmom, podsetimo se da je kompaniju Samsung osnovao gospodin Byung-Chull Lee, daleke 1938. godine sa kapitalom od 30.000 won-a (oko 20 evra po sadašnjem kursu). Kompanija se u početku bavila izvozom korejske sušene ribe, te voća i povrća, ali je ubrzo počela da se širi uz pomoć akvizicija i samostalnog započinjanja novih poslova.

Pročitajte i:  Samsung proširuje program za „samopopravku“

I da… Nisu oduvek proizvodili televizore. Sa proizvodnjom TV-a počeli su tek 1970. kao Samsung-Sanyo, praveći crno-beli model P-3202. U muzeju digitalnog grada kompanije Samsung izloženi su mnogi modeli koji su obeležili istoriju. Na prvoj slici je naša ljubazna domaćica i slika prve Samsung-ove poslovne zgrade. Zanimljivo je da se na svakom TV-u prikazuje program iz odgovarajućeg perioda, a preporučujemo da obratite pažnju i na sedmu sliku na kojoj je čuveni model mikrotalasne pećnice sa ugrađenim televizorom – ko kaže da tada nije bilo konvergentnih tehnologija 🙂

[nggallery id=11]

PC Press

Facebook komentari: