ERP 2024

Samsung – rast profita 76 posto

Poslednjih dana mogli smo čitati vesti o finansijskim rezultatima IT kompanija u poslednjem kvartalu 2012. godine. Svoj izveštaj objavio je i najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, kompanija Samsung.

CES2013_Samsung_Electronics_booth_1manjaSamsung je u četvrtom kvartalu prošle godine zabeležio rast profita od 76 posto, prenosi WSJ, odnosno zaradio 6,6 milijardi dolara. Što se ukupnog prihoda tiče, on je porastao 18 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Ključni razlog rasta profita je povećana prodaja smartfona, a profit koji dolazi od poslovanja ove divizije skoro je dupliran, piše NY Times, a od rasta potražnje za smartfonima koristi je imala i divizija koja se bavi proizvodnjom panela.

Analitičari očekuju da Samsung beleži rast prodaje smartfona i u ovoj godini, naročito u segmentu telefona niže i srednje klase, a pojedine analize govore da bi se mogao očekivati rast od čak 50 posto.

Inače, Samsungovi modeli čine trećinu svih prodatih smartfona u poslednja tri meseca 2012. godine, pokazao je izveštaj analitičke kompanije IDC.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Može li AI da bude urednik vesti?