PC Press Studio

Samsung zapošljava bivše Apple i AMD inženjere u cilju dizajniranja sopstvenog CPU-a

Samsung, prema izveštajima, nije zadovoljan performansama nove Cortex-X serije procesora i zato traži način da dobije nešto brže od toga. Poznato je da ova kompanija već radi zajedno sa Googe-om na dizajniranju custom čipa, kao i sa AMD-om na implementaciji RDNA2 GPU-a u Exynos. Ali, izgleda da Samsung-u to nije dovoljno.

samsung

Apple i AMD inženjeri na listi poželjnih

Pojavile su se informacije da je ova kompanija kontaktirala više CPU inženjera koji su nekad radili u Apple-u i AMD-u. Jedan od njih je bio među glavnim inženjerima na razvoju Apple-ovih čipsetova. Prema istom izvoru, taj inženjer je od Samsung-a zahtevao punu kontrolu nad timom koji bi oformio, što znači da bi on birao i zaposlene koji bi radili u njemu.

Inače, nakon što je preuzeo kompaniju Nuvia, Qualcomm je najavio da će uskoro predstaviti custom CPU. Nuviu je osnovao jedan od bivših Apple inženjera koji je radio na M1, A14 i na još nekoliko starijih Apple čipsetova, što ukazuje na veliko tehničko iskustvo u tom polju. Za sada nije poznato kada će Samsung i Qualcomm lansirati sopstvene custom čipsetove. Nuvia je završila sa razvojem dizajna, dok je Samsung tek na početku puta, jer još nije oformio ni tim koji će se time baviti. Međutim, Nuvia dizajn je namenjen serverima, što je dosta drugačije od namere Samsung-a da ih „spakuje“ u mobilne telefone.

Pročitajte i:  Sledeće ažuriranje iOS-a će otežati upad u vaš iPhone 

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,