ERP 2024

San Diego se priključuje ograničavanju tehnologija za nadzor

San Diego se pridružuje gradovima koji suzbijaju tehnologiju nadzora. Gradsko veće je dalo konačno zeleno svetlo za uredbu koja zahteva odobrenje za tehnologiju koja može da identifikuje i prati pojedince, kao što su kamere za telo i uličnu rasvetu.

video nadzor

San Diego kasni sa odlukama u odnosu na druge gradove u SAD-u

Grad ima jednogodišnji grejs period kako bi formirao savetodavni odbor i dao odeljenjima priliku da ispitaju svoje inventare tehnologije za nadzor. Organizacijama koje već koriste ove sisteme biće potrebno ovlašćenje za nastavak korišćenja. Međutim, izuzetak će omogućiti policiji u saveznim radnim grupama da koriste nadzor. Veće je prvi put odobrilo uredbu u novembru 2020. Zakasnelo odobrenje dolazi nakon što je više grupa zaposlenih iskoristilo svoje pravo da preispita nova pravila.

San Diego relativno kasni sa takvim propisima. Na primer, San Francisco i drugi gradovi zabranili su prepoznavanje lica. Uprkos tome, njegovo odobrenje bi moglo povećati pritisak na druge lokalne samouprave da ili ograniče hardver za nadzor ili da ponude veću transparentnost u pogledu svojih alata za praćenje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: