Sandi Češko, vlasnik Kosmodiska, kupio poljsku televiziju

Studio Moderna Holding, koja se bavi televizijskom i internet prodajom, preuzela je polovinom jula2017. Mango Home Shopping TV poljsku kompaniju. U pitanju je televiziju sa vlastitim 24-satnim kanalom, koja radi već petnaest godina, Češko, peti najbogatiji Slovenac, težak 184 miliona evra, nije želeo da otkrije koliko ga je koštala kupovina poljske TV kompanije.

 

 

PCPress.rs Image

“Kriza je iza nas, pojedinačnih problema još uvek ima, ali u prvom polugodištu 2017. imamo dvocifren rast prihoda. Ove godine ćemo dostići 500 miliona evra prihoda. Realizacija je iznad planirane, rekao je Češko, koji u Sloveniji ostvaruje oko 5% prihoda.

Ime slovenačkog biznismena, Sandija Češka nije mnogo poznato u regionu, ali dovoljno je reći Kosmodisk ili Dormeo da se svima upale lampice. Revolucionar direktne prodaje na ovim prostorima, danas upravlja kompanijom Studio Moderna, holdinga sa vlastitim robnim markama i metodom direktne prodaje.

Sedište kompanije Sandi Češka nalazi se u Holandiji. Uspon kompanije je počeo pokretanjem proizvodne vlastite robne marke Kosmodisk, a danas u dvadesetak zemalja u srednjoj i istočnoj Evropi zapošljava više od 4.000 ljudi.

Pročitajte i:  Mustafa Suleyman dolazi na čelo Microsoft Copilot-a

Moderna je među malobrojnim preduzećima u svetu gde Microsoft testira softverske aplikacije. Češko je deo Microsoftovog savetodavnog tela kome imaju pristup svega 50 firmi u svetu. Inače, vlastita marka mu je najvažnija, i dok se Dormeo ležajevi proizvode u Italiji, samo se proizvodnja Kosmodiska obavlja u Sloveniji.

Jedno vreme se upustio u političke vode, ali je brzo odustao od toga, zato što je uvideo da promene nisu uvek najprihvatljivije.

Studio Moderna je uspešna i zbog inovativnog poslovnog pristupa, koji se bitno razlikuje od  pristupa drugih multinacionalnih kompanija. Za  Češkov poslovni model zainteresovane su  i vodeće poslovne škole u svetu od Harvarda do Berlina, Pariza, ali i brojne poznate svetske kompanije. Sandi Češkova kompanija, Studio Moderna je svuda  preko vlastitih televizija, on line kupovine, kataloga.

Izvor: Seebiz.eu,Lider

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,