ERP 2024

Saobraćajne kamere u Beogradu

Nije tajna da je Beograd solidno opremljen kamerama koje su postavljene na različitim lokacijama kako bi evidentirale nesavesne vozače. Nije zgoreg podsetiti se na to gde se kamere nalaze.

PREKORAČENJE BRZINE

1. u Bulevaru Nikole Tesle na poluportalu na razdelnom ostrvu ispred raskrsnice sa ulicom Ušće, kamera detektuje u dolasku prekoračenje brzine kretanja vozila u levoj saobraćajnoj traci koja se kreću iz pravca Palate Srbije u pravcu Brankova mosta.

image003 Bulevar Nikole Tesle

2. u Ulici Omladinskih brigada na portalu ispred raskrsnice sa ulicom Jurija Gagarina, kamera detektuje u dolasku prekoračenje brzine vozila koja se kreću srednjom saobraćajnom trakom, odnosno saobraćajnom trakom koja je namenjena za kretanje pravo u pravcu Savskog nasipa iz pravca Bulevara Milutina Milankovića

PCPress.rs Image Bulevar Mihajla Pupina

3. u Ulici Jurija Gagarina na portalu ispred raskrsnice sa Ulicom Žrtava Antifašističke borbe, kamera detektuje u odlasku prekoračenje brzine vozila koja se kreću srednjom saobraćajnom trakom, odnosno saobraćajnom trakom koja je namenjena za kretanje pravo u pravcu Ulice Žrtava Antifašističke borbe iz pravca Ulice Agustina Neta.

PCPress.rs Image Jurija Gagarina

4. u Bulevaru Kneza Aleksandra Karađorđevića na poluportalu na razdelnom ostrvu na raskrsnici sa ulicom Topčiderski venac, kamera detektuje u dolasku prekoračenje brzine kretanja vozila u levoj saobraćajnoj traci koja se kreću iz pravca Bulevara Vojvode Putnika u pravcu Ulice Dr. Milutina Ivkovića

PCPress.rs Image Bulevar Kneza Aleksandra Karađorđevića

5. u Bulevaru Mihajla Pupina na portalu u visini zgrade Palate Srbije, kamera detektuje u odlasku prekoračenje brzine kretanja vozila u levoj saobraćajnoj traci koja se kreću iz pravca Ulice Španskih boraca u pravcu Ulice Žrtava Antifašističke borbe.

PCPress.rs Image Bulevar Mihajla Pupina kod SIV-a

PROLAZAK NA CRVENO SVETLO

Za detektovanje ove vrste prekršaja postavljeno je i instalirano pet kamera na sledećeim lokacijama, koja snimaju vozila isključivo u odlasku, i to:

1. u Bulevaru Nikole Tesle na razdelnom ostrvu sa leve strane na  poluportalu ispred raskrsnice sa ulicom Trešnjin cvet, za detektovanje prolaska vozila na znak crvenog svetla u kranjoj levoj saobraćajnoj traci u pravcu Ulice Ušće iz pravca Ulice Goce Delčeva.

PCPress.rs Image Bulevar Nikole Tesle kod SIV-a

 

2. u Bulevaru Mihajla Pupina na portalu ispred raskrsnice sa Ulicom Ušće, za detektovanje prolaska vozila na znak crvenog svetla u  levoj saobraćajnoj traci u pravcu Ulice Žrtava Antifašističke borbe  iz pravca Brankova mosta

PCPress.rs Image Bulevar Mihajla Pupina kod Ušća

 

3. na Starom zagrebačkom putu sa desne strane kolovoza na  poluportalu ispred raskrsnice sa ulicom Tošin bunar, za detektovanje prolaska vozila na znak crvenog svetla u desnoj saobraćajnoj traci u pravcu Tošina Bunara iz pravca Bežanijske bolnice.

4. na Trgu Nikole Pašića sa desne strane kolovoza na  poluportalu ispred raskrsnice sa ulicom Vlajkovićevom, za detektovanje prolaska vozila na znak crvenog svetla u srednjoj saobraćajnoj traci u pravcu Tunela  iz pravca Ulice Kneza Miloša.

PCPress.rs Image Trg Nikole Pašića

 

5. u Ulici Ustaničkoj broj 19 kod specijalnog suda sa leve strane kolovoza na razdelnom ostrvu na poluportalu za detektovanje prolaska vozila na znak crvenog svetla u levoj saobraćajnoj traci u pravcu Bokeljske petlje  iz pravca Ulice Kruševačke.

PCPress.rs Image Ustanička

 

 

KRETANJE ŽUTOM TRAKOM

Za detektovanje ove vrste prekršaja postavljeno je i instalirano 4 (četiri) kamera na sledećeim lokacijama,snimanje vozila na pojedinim lokacijama snima se u odlasku a na drugim lokacijama u dolasku, i to:

1. u Bulevaru Vojvode Mišića sa desne  strane kolovoza iza ulaza u Sajam na poluportalu za detektovanje kretanja vozila u odlasku u ”žutoj traci” u pravcu Ruske ulice   iz pravca Gazele

2. u Bulevaru Despota Stefana sa desne  strane kolovoza na poluportalu za detektovanje kretanja vozila u dolasku u ”žutoj traci” iz pravca Pančevačkog mosta u pravcu Ulice Jovana Avakumovića.

3. na Brankovom mostu sa desne  strane kolovoza na poluportalu za detektovanje kretanja vozila u odlasku u ”žutoj traci” iz pravca Brankove ulice u pravcu Bulevara Nikole Tesle.

PCPress.rs Image Brankova ka NBG

 

4. na Brankovom mostu sa desne  strane kolovoza na poluportalu za detektovanje kretanja vozila u dolasku u ”žutoj traci” iz pravca Bulevara Nikole Tesle u pravcu Brankove ulice.

PCPress.rs Image Brankova 2

Facebook komentari:

1 thoughts on “Saobraćajne kamere u Beogradu

  • 30. 03. 2016. at 15:52
    Permalink

    Na sve ove kamere možete biti blagovremeno obavešteni u toku vožnje, ukoliko koristite Waze 🙂 Osim toga, možete izbegavati gužve i biti upozoreni na saobraćajne patrole.

Comments are closed.