Schneider Electric akreditovao svoj odsek na novosadskom FTN-u

Kompanija Schneider Electric predstavila je danas na radnom doručku za medije realizovane projekte u 2013. i očekivanja u 2014. godini.

Dragoljub Damljanovic 1Veliki broj projekata u oblasti energetike, modernizacije i automatizacije u objektima je započeto i realizovano, a nedavno je u Batajnici otvorena i fabrika prefabrikovanih betonskih trafostanica kompanije ELNOS BL Beograd po licenci Schneider Electric-a.

U godini na izmaku, Schneider Electric opremio je novi data centar SBB-a, Poreske uprave Srbije, Radijus vektor data centar i modernizovao Rafineriju Pančevo, Toplanu Novi Beograd, Embassy Techzones IT park u Inđiji.

Schneider Electric je sa Elektrovojvodinom uveo koncept pametne infrastrukutne mreže – Smart Grid u Novom Sadu. Implementirana je kompletna oprema Schneider Electric, a pored hardvera uveden je softver koji upravlja celim sistemom. Oprema na hidroelektrani Đerdap 2 zamenjenja je kompletno Schneider Electric opremom po principu “ključ u ruke”.

“U 2014. godini očekujemo blagi oporavak i povećanje obima poslovanja. Ukoliko bude izmenjeno poslovno okruženje usvajanjem novih zakona o radu, planiranju i izgradnji i ostalim planiranim zakonskim aktima, to će dovesti do stabilnijeg i izvesnijeg poslovnog ambijenta što bi trebalo da dovede do povećanja direktnih investicija. Uz očekivano povećanu investicionu aktivnost u energetskom sektoru i otvaranje tržišta električne energije za veći broj korisnika, 2014.  će biti  uspešnija i za Schneider Electric.” – izjavio je gospodin Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric-a za Srbiju i Crnu Goru.

Pročitajte i:  PC Press video: Rešenja za održivi IT, Dušan Ćirić, Schneider Electric

Tokom ove godine Schneider Electric započeo je dosta projekata i u Crnoj Gori a nedavno je razvojni centar u Novom Sadu Schneider Electric DMS NS akreditovao i svoj odsek za edukaciju studenata na Fakultetu tehničkih nauka. Na ovom smeru trenutno se obrazuje 50 studenata i svi oni će, odmah po završetku studija, dobiti posao u Schneider Electric-u.

U osnovi strategije Schneider Electric-a kada je u pitanju energetska efikasnost nalazi se jednostavna ali moćna ideja: upotrebljavati (prirodne) resurse na efikasniji način čime se pored pozitivnog uticaja na poslovanje ograničava i štetan uticaj na životnu sredinu.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,