Top50 2023

Sega kaže da njihov Super Game predstavlja niz AAA gejming naslova

Sega je otkrila više o svom misterioznom projektu Super Game, i složeniji je nego što ste možda pretpostavili. Super Game je zapravo nekoliko naslova u toku u istom okviru.

Sega kaže da njihov Super Game predstavlja niz AAA gejming naslova

 Sega koristi Azure cloud platformu za razvoj Super Game-a

Producent Masayoshi Kikuchi naveo je da je prirodno proširiti se na oblasti kao što je igranje u cloud-u i NFT. Ovo nije bila definitivna posvećenost korišćenju obe tehnologije i dolazi ubrzo nakon što je Sega priznala javnu reakciju na NFT. Međutim, Sega je nedavno registrovala zaštitni znak „Sega NFT“ u Japanu. Sega je prošle godine predstavila partnerstvo sa Microsoft-om za korišćenje Azure cloud platforme za razvoj Super Game. Međutim, ovo ne mora nužno nagoveštavati planove za striming igara.

Sony je, na primer, koristio Azure da pomogne u izgradnji svoje online infrastrukture. Super Game možda neće uspeti neko vreme. Matična kompanija Sega Sammy navela je u novembru 2021. da bi mogla uložiti u projekat oko 882 miliona dolara u narednih pet godina. Nećete nužno morati da čekate toliko dugo na prve proizvode, ali je jasno da Sega Super Game tretira više kao strateški projekat nego kao kratkoročno rešenje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,