Signal uvodi PIN-ove za sigurno prenošenje podataka sa uređaja na uređaj

Signal je svojoj sigurnoj usluzi razmene poruka dodao PIN-ove. To je potez koji ima za cilj da se kompanija manje oslanja na telefonske brojeve kao primarnu identifikaciju svojih korisnika.

PCPress.rs Image

PIN koji olakšava migraciju

Opcija je sada dostupna svim korisnicima Signala, prenosi ZDNet, a kada se funkcija omogući, moći ćete da odaberete PIN koji će biti povezan sa vašim nalogom. Taj četvorocifreni kod ili niz alfanumeričkog teksta koristiće se za enkripciju postavki, lokalnih kontakata i informacija o profilu, a zatim će se kopija tih podataka upload-ovati na servere Signala.

PIN neće pokriti razgovore, jer Signal ne čuva te podatke na svojim serverima, i štaviše, developeri ne mogu da pristupe ili vide ni jedan podatak bez PIN-a. PIN-ovi se takođe mogu koristiti za zaključavanje naloga i sprečavanje drugih zlonamernih korisnika da registruju Signal nalog na novi uređaj koristeći telefonski broj.

Smisao sve ove funkcionalnosti je da korisnicima olakša migraciju njihovih profila na druge uređaja – recimo ako je telefon izgubljen ili ukraden. Međutim pazite, Signal ne zna vaš PIN, tako da ne može se vratiti ako se izgubi. U svakom slučaju ovo je pametna funkcija koja bi trebalo da vaš nalog učini još sigurnijim.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: