Slabija potražnja za mini iPadom

Od danas je u prodaji najnoviji Apple tablet, iPad mini.

PCPress.rs Image
Photo: Apple

Iako smo navikli da slušamo priče o redovima ispred Apple prodavnica onog dana kada neki uređaj krene u prodaju, ovoga puta redovi su manji, piše Reuters.

Oko pedeset ljudi čekalo je ispred Apple radnje u Sidneju, gde je kada je u prodaju krenuo novi iPhone bilo zakrčeno nekoliko blokova.

Iako su recenzije novog iPada uglavnom dobre, glavne zamerke tiču se cene, jer je Appleov 7,9-inčni tablet znatno skuplji od 7-inčnih tableta drugih proizvođača, na primer Googleovog Nexusa 7 ili Kindle Fire tableta.

iPad mini Wi-Fi košta 329 dolara, to je najjeftinija verzija, dok se pomenuti tableti mogu kupiti po ceni već od 199 dolara.

Pored mini tableta, Apple je danas lansirao i četvrtu generaciju iPada, koja se o prethodne razlikuje po bržem procesoru i Lightning portu, a oba tableta od danas su u prodaji u trideset zemalja.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  iPad verzija Delta emulatora uskoro stiže
SBB

Tagovi: , , ,

2 thoughts on “Slabija potražnja za mini iPadom

  • 06. 11. 2012. at 14:59
    Permalink

    Da ali koliki su redovi bili za ostale proizvode…

  • 06. 11. 2012. at 14:49
    Permalink

    Kakva je ovo vest? Da je red bio kratak. I po tome se izvodi zaključak da je slaba prodaja. A činjenica da su prodali sve što su planirali i da ih ako se taj trend nastavi neće biti dovoljno za Božićne praznike?

Comments are closed.