Sledeći MacBook Pro stiže sa ekranom osetljivim na dodir?

Apple mozda po prvi put promeni svoj odnos prema Mac računarima. Prvi MacBookPro sa ekranom osetljivim na dodir mogao bi da se pojavi 2025.godine.

PCPress.rs Image

Velika promena za kompaniju

Apple navodno radi na razvoju MacBook računara sa ekranom osetljivim na dodir. Iako planovi nisu konačnu, prema najnovijim izveštajima računari osetljivi na dodir mogli bi da se pojave 2025. godine.

Apple je još ranije stavio do znanja da je ekran osetljivi na dodir mnogi bolji na proizvodima kao što je iPad. Međutim, MacBook sa ekranom osetljivim na dodir bio bi velika promena.

Redizajnirani MacBook Pro, trebalo bi da zadrži dizajn tradicionalnog laptopa, koji uključuje standardni trackpad i tastaturu. Razlika će biti u tome što će ekran podržavati unos sadržaja dodirom poput iPhone-a i iPad-a.

Takođe, u izveštajima se navodi da Apple zameniti svoje Mac ekrane sa OLED ekranima kao deo planiranog redizajna. Trenutni Mac računari poseduju LCD ekrane, dok iPhone (osim iPhone-a SE) i Apple satovi koriste OLED ekrane.

Pročitajte i:  Apple planira renoviranje Mac linije sa M4 čipovima

Apple je lansirao Touch Bar 2016. godine. Traka iznad tastature uključivala je sistemske i prečice u aplikaciji, predloge za pravopis i druge unose prilagođene dodiru. Međutim, programeri i najlojalniji Apple-ovi kupci nikada ga nisu prihvatili. Zatim, Touch Bar je i uklonjen iz Apple-ovog redizajniranja MacBook Pro-a za 2021.godinu.

Iako se mnogo govorilo o insistiranju Stiva Džobsa da ekrani osetljivi na dodir ne treba da budu korišćenji za Mac računare, ovo ne bi bio prvi put da je kompanija menja pravila koja suprotna sa „Stivovim stavovima“.

Džobu se nisu sviđali veliki ajfoni, mali tableti i olovke za iPad. Međutim, danas Apple prodaje iPhone 14 Pro Max, iPad mini i Apple Pencil. Iako je Džobsova vizija u velikoj meri usađena u DNK kompanije, svet računara se drastično promenio od 2011.godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,