BIZIT plus

Smart karavan posetio Bor

Prva faza Telenorovog Smart karavana podrazumevala je obilazak gradova u Srbiji duž autoputa i merenje brzine protoka u tim gradova, kao i na putu između njih.

Photo: Telenor Srbija
Photo: Telenor Srbija

Poslednji četvrtak meseca marta označio je početak druge faze u kojoj će svakog poslednjeg četvrtka u mesecu Karavan obilaziti po jedan grad u Srbiji. Bor je bio prvi grad na ovom putu.

Za razliku od prve faze u kojoj je fokus bilo dobijanje preciznih tehničkih podataka o kvalitetu mreže, u drugoj fazi fokus se premešta na interakciju sa korisnicima i edukaciju korisnika.

Korisnici pre dolaska Smart karavana u njihov grad mogu da biraju teme na koje žele da Telenor organizuje radionice, a stanovnici Bora odabrali su i prisustvovali u četvrtak, 28. marta, radionicama na temu Deezer servisa i Nokia Lumia telefona. Pored predstavnika kompanije koji su vodili radionice, deo tima činio je i član Telenorove korisničke podrške koji je bio na raspolaganju svima onima koji su imali nedoumica oko Telenor usluga, ali i Telenor inženjer koji je bio zadužen za odgovore na tehnička pitanja.

 

Photo: Telenor Srbija
Photo: Telenor Srbija

Kao i u prvoj fazi, ispitane su i lokacije na kojima je prijavljen slabiji signal, u ovom slučaju radi se o Borskom jezeru, a ekipa je utvrdila da zaista ima problema sa internet protokom na ovoj lokaciji i ona je prijavljena timu za planiranje razvoja mreže.

Iako nije bio glavni fokus, merenje brzine mreže nije zanemareno ni u Boru, a izmerena brzina u centru, kod škole Duško Radović iznosila je oko 24Mbps.

 

Photo: Telenor Srbija
Photo: Telenor Srbija

Karavan je stanovnicima Bora doneo i nagrade u okviru igre Lov na smart telefon, a u kojoj su zainteresovani Borani ispunjavajući nekoliko zadataka borili za jednu od tri nagrade, Telenor Smart Pro telefon, internet modem sa 10 gigabajta internet saobraćaja i USB sa 8 gigabajta memorije.

Pobednik je bio Milan Jankov koji je najbrže od svih takmičara, za 24 minuta, uspeo da ispuni sve zadatke koji su podrazumevali pronalaženje i skeniranje QR koda u lokalnoj Telenor prodavnici, fotografisanje zadatog objekta u gradu, traženje određenih uređaja i informacija sa Telenor sajta i tweetovanje o svemu tome pri svakog koraku.

Photo: Telenor Srbija
Photo: Telenor Srbija

Slične aktivnosti očekuju i narednih meseci stanovnike odabranih gradova u Srbiji, o čemu ćemo vas na vreme obaveštavati.

Facebook komentari:

3 thoughts on “Smart karavan posetio Bor

Comments are closed.