Smešna strana “nespretnih” vozača

Iako mislimo da je humor tekovina novog doba, to, naravno, nije tačno, pa su mnoge istorijske ličnosti i same bile kreatori ili žrtve takozvanih „praktičnih šala.“ Jedna od prvih zabeleženih tiče se Thomasa Edisona, a dogodila se u vreme kada je već bio poznat kao pronalazač. Naime, jedan novinar je 1878. godine objavio vest da je Edison konstruisao mašinu koja može da pravi hranu od vazduha, u šta su ostali novinari poverovali, pa je pronalazač ubrzo bio zatrpan narudžbinama za mašinu koja bi mogla da reši problem gladi u svetu. Sa dolaskom interneta napravljeno je još više prostora za ovakve šaljivdžije, te jedna od zanimljivijih modernih šala uključuje profesionalnog reli vozača Jeffa Gordona, te novinara Travisa Okulskog.

PCPress.rs Image

Naime, Gordon je 2013. učestvovao u kreiranju jednog šaljivog video snimka, koji je napravljen u duhu popularnih „skrivenih kamera,“ i bio osmišljen tako da ovaj profesionalni vozač dođe kod prodavca automobila, pa tokom probne vožnje počne da izvodi vratolomije koje su sirotog prodavca držale na ivici sedišta.

Pročitajte i:  Crna boja vidljivija za autonomne automobile 

Video je brzo postao popularan, pa je privukao i pažnju medija, između ostalih i novinara Travisa Okulskog. Okulski je u tekstu, koji je napisao tim povodom, izneo teoriju da je šala režirana, te da tokom snimanja nije korišćen samo jedan automobil, budući da se unutrašnjost razlikuje od scene do scene. Popularnost pomenutog videa dovela je do toga da i ovaj tekst bude prilično čitan, što je Okulskog učinilo metom za sledeću šalu u kojoj je, naravno, učestvovao i Gordon.

Naime, tokom jednog poslovnog putovanja Okulskog je sačekao taksi, a vožnja je bila prethodno ugovorena, tako da nije bilo prostora za sumnju. Ubrzo pošto su krenuli, te razmenili nekoliko reči, taksista (Jeff Gordon) se Okulskom obratio rečima: „ Prate nas panduri, a nervozan sam kad su tako blizu. Tek sam izašao iz zatvora, a deset godina sam proveo u ćeliji.“ Ubrzo su se uključila rotaciona svetla na policijskom automobilu, što je bio odličan uvod u kulminaciju šale o kojoj je „žrtva“ kasnije napisala i novi tekst.

Pročitajte i:  Lucid Motors prikupio još milijardu dolara

Ovom serijalu svakako pripada i video koji se bavi sličnom temom, te se bori protiv predrasude da su žene loši vozači, a čija je glavna junakinja, koja glumi da se ne snalazi u saobraćaju, zapravo filmska kaskaderka čija su specijalnost upravo specijalni efekti koji uključuju automobile.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,