BIZIT plus

Snap uvodi nova pravila kako bi se smanjilo cyber maltretiranje

Snap više neće dozvoliti anonimnu razmenu poruka iz drugih aplikacija koje se povezuju na njegovu platformu. Kompanija je saopštila da iako većina ljudi koristi ove funkcije na zabavne i potpuno prikladne načine, priznaje da bi drugi mogli da je iskoriste za loše namere.

Snap uvodi nova pravila kako bi se smanjilo cyber maltretiranje

Snap uvodi promene kako bi zaštitio svoje korisnike

Od sada, druge aplikacije koje žele da dozvole ljudima da komuniciraju putem Snapchat integracije moraće da imaju registrovane korisnike sa vidljivim korisničkim imenima i identitetima. Prošlog maja, Snap je zaključao dve aplikacije koje su omogućavale anonimne poruke van platforme za programere Snap Kit. Odluka je doneta ubrzo nakon podnošenja tužbe u vezi sa smrću tinejdžera koji je navodno maltretiran preko aplikacija, Yolo i LMK.

Od više od 1.500 programera koji imaju pristup Snap Kit-u, oko 2% će biti pogođena ovom politikom. Još jedna promena pravila će uticati na 3% programera Snap Kit-a: aplikacije za pronalaženje prijatelja biće ograničene na one koji imaju 18 i više godina. Snap donosi tu promenu kako bi zaštitio mlađe korisnike i obezbedio komunikaciju između bliskih prijatelja koji se već poznaju.

Pročitajte i:  Snapchat pruža mogućnost da se isprobaju Cartier prstenovi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,