Snapchat kupuje AR kompaniju za svoj novi Spectacles

Snap je kupio WaveOptics, kompaniju odgovornu za AR ekrane Spectacles-a. Vrednost ugovora iznosi preko 500 miliona američkih dolara, ali to neće sprečiti WaveOptics da isporučuje svoju tehnologiju drugim kompanijama, iako razvija nove komponente za Snap.

 Snapchat kupuje AR kompaniju za svoj novi Spectacles.

Kompanija Snap je posvećena korišćenju AR modela

Snapchat je odlučan da zaštiti tehnologiju koja stoji iza naočara sa ugrađenom proširenom stvarnošću. Kupovina WaveOptics-a je do sada najveća investicija kompanije Snap čime se odražava njena posvećenost ka AR-u. Spectacle godinama razvija svoje ekrane koji su teško dostupni javnosti, a Snap bi zbog kupovine WaveOptics-a mogao ubrzati stvari i ponuditi tehnologiju koja bi bila dostupna svima.

Konkurencija na tržištu je ogromna i mnoge kompanije već uveliko preuzimaju korake kako bi unapredili svoje AR modele. Apple je 2018. godine kupio Aconia Holographics, startap koji proizvodi sočiva za AR naočare, dok Facebook i Google razvijaju sopstvena sočiva za buduće AR proizvode. Snapov ugovor sprečava da WaveOptics, čije su komponente jedne od najtraženijih, padne u ruke rivala.

Pročitajte i:  Snapchat pruža mogućnost da se isprobaju Cartier prstenovi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: