Softver omogućio bržu registraciju vozila

Za nepunih deset meseci, posredstvom softverskog rešenja beogradske kompanije S&T Serbia, u Srbiji je obavljeno čak 150.000 registracija vozila, prilikom kojih  vlasnici automobila sve transakcije obavljaju na jednom mestu.

Photo: dawsean/Flickr
Photo: dawsean/Flickr

Na taj način izbegnuto je čekanje u dugim redovima pred šalterima pošta, banaka, osiguravajućih društava, policijskih stanica i samih tehničkih servisa, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije S&T Serbia.

Reč je o  eGovernment projektu koji je omogućio primenu “Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila” koji predviđa mogućnost prenošenjа ovlašćenja za izdavanje registracione nalepnice (produženje registracije) na ovlašćena privredna društava za vršenje tehničkog pregleda vozila, uz posebno MUP-ovo ovlašćenje, što znači da ovlašćeni tehnički pregledi mogu izdavati registracione nalepnice u ime MUP-a prilikom produžetka važnosti registracije vozila, naveo je Milan Dučić, project menadžer kompanije S&T Serbia.

Rešenje je projektovano tako da se prilikom svakog koraka u proceduri izdavanja registracione nalepnice vrše neophodne provere kojima se obezbeđuje integritet i pouzdanost svih podataka, a reč je o rešenju koje je, sa strane Portala eUprava, urađeno na Microsoft platformi i HP infrastrukturnim rešenjima.

“Prva registracija vozila na ovaj način, na jednom mestu, obavljena je  u Beogradu oktobra prošle godine a danas se već primenjuje na 230 mesta širom Srbije.  Naravno, da bi pravna lica ovlašćena za vršenje tehničkog pregleda vozila mogla vlasnicima vozila da pruže uslugu novog načina produženja registracije, neophodno je da koriste ovo posebno softversko rešenje”, rekao je Dučić.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

2 thoughts on “Softver omogućio bržu registraciju vozila

Comments are closed.