Sony će sigurno praviti telefone još nekoliko godina

Sony još uvek pokušava da se bavi sopstvenim telefonima i planira da to nastavi u doglednoj budućnosti. On je sklopio višegodišnji ugovor sa Qualcomm-om da koristi Snapdragon platforme u svojim telefonima.

PCPress.rs Image

Xperia 1 V idealan za fotografe i vlogere

Qualcomm čipsetovi će se koristiti u Sony-jevim nadolazećim premium uređajima, zajedno sa pametnim telefonima visokog i srednjeg nivoa. Sony je prošlog meseca otkrio Xperia 1 V. Pametni telefon radi na Snapdragon 8 Gen2 mobilnoj platformi i namenjen je fotografima i vlogerima. To su relativno nišni slučajevi upotrebe, iako je Sony u mogućnosti da iskoristi svoju tehnologiju kamere u cilju pomoći korisnicima da snime fotografije i video visokog kvaliteta.

Kao prvo, Xperia 1 V može da se koristi kao monitor za kompatibilne Sony Alpha kamere. Cena Sony-jevog Xperia 1 V modela počinje od 1.400 dolara. Kompanija je takođe pokazala Xperia 10 V srednjeg opsega po prvi put u maju. Poseduje Snapdragon 695 čipset i OLED ekran od 60Hz, 1080p. Sony je ovog meseca počeo da prodaje telefon u Evropi za 449 evra.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Japan pobedio u dvogodišnjem ratu protiv flopi diskova
Računari i Galaksija
Tagovi: