Sora: AI video sadržaji sve savršeniji

Ako ste ikada poželeli da vidite kako kornjača zajedno s delfinima i pingvinima vozi bicikl preko okeana, AI ima rešenje za vas. Generatori video sadržaja su sve napredniji, a generativni AI neku scenu može da animira za svega nekoliko sekundi.

PCPress.rs Image

OpenAI je pre nekoliko dana predstavio model Sora koji tekst pretvara u video. Pravi sadržaje koji mogu da traju do jednog minuta, a sve na osnovu reči koje se upišu u za to namenjeno polje. Model još uvek nije dostupan javnosti, ali je objava izazvala more reakcija na internetu.

Neki su već zabrinuti da ovakvi alati ugrožavaju pojedine profesije, ali i da ojačavaju širenje dezinformacija. Iz kompanije OpenAI kažu da se to neće uskoro dogoditi jer je Sora dostupna samo ograničenom broju korisnika koji već dele video sadržaje koji deluju pomalo bizarno – na primer onaj u kojem dva psa prave podcast na planini.

Na platformi X se nedavno pojavio post koji hvali još jednu veštinu Sora modela – model je napravio video-kolaž koji jednu scenu prikazuje iz pet perspektiva. Sve dakle napreduje vrtoglavom brzinom, a eksperti iz OpenAI već rade na alatima koji će detektovati sadržaje koje je napravio AI. Bar tako tvrde.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kina teži tehnološkoj nezavisnosti i otvara vrata stranim investitorima
SBB

Tagovi: , , , ,