Top50 2023

SpaceClaim: prvi multi-touch intefejs za projektante

SpaceClaim-multi-touch Windows 7 donosi i novi multi-touch interfejs za kontrolu ekrana čiji demo možete da vidite u jednoj od naših ranijih vesti. Naravno, očekuje se da proizvođači hardvera ponude displeje sa multi-touch senzorima koji su u stanju da detektuju višestruke dodire i poteze prstima po ekranu, ali proizvođači softvera ne sede skrštenih ruku, pa je kompanija SpaceClaim 22. jula već predstavila sledeću generaciju svog softvera za projektovanje koji koristi multi-touch tehnologiju.

Korisnički interfejs kontroliše se prstima, što bi trebalo da omogući lakšu manipulaciju komponentama, brže i intuitivnije pomeranje, rotaciju, smanjivanje i uklapanje delova. Najzanimljivije je ipak videti novi korisnički interfejsa na delu, pa prilažemo video ilustraciju.

Ipak, kako primećuje Ralph Grabowski, urednik upFront.eZine magazina, kontrola mišem je zadržana – ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da će vas ruke verovatno brzo zaboleti od ovakvog projektovanja.

Nadamo se da će proizvođači multi-touch displeja uskoro ponuditi i horizontalne ili blago zakošene varijante koje bi više odgovarale projektantima.

Izvor: upFront.eZine

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Sve više autora tuži OpenAI i Microsoft
SBB

Tagovi: