BIZIT plus

Sprej koji može da učini bilo koju stvar neuništivom

Obično, lubenicu nije previše teško otvoriti, međutim, kada su stvari obložene Line-X sprejem, istom susptancom koja pokriva zidove Pentagona i koja se koristi za pancire, gotovo su neuništive. Ovo je dokazao Derek iz Veritasium-a u ​​videu, i za epizodu emisije Veritasium, lubenica je obložena Line-X sprejem, a zatim je ispuštena sa visine od 45 metara. Suprotno onome što se može očekivati, lubenica je odskočila od tla. Čak ni sekira nije uspela da otvori lubenicu, a jedini način na koji je tim uspeo da je otvori bilo je uz pomoć cirkularne testere, verovali ili ne.

PCPress.rs Image

Naučno objašnjenje je da je Line-X, sastavljen od dva sastojka koji su nazvani A i B. Sastojak A uglavnom je sastavljen od molekula nazvanog Difenilmetan-4,4′-diizocijanat, ili MDI. Vrlo je reaktivan na kraju. Sastojak B je deo za plastifikaciju i ima neverovatno dugo molekularno ime. Kada se A i B pomešaju, oni se vezuju za nekoliko sekundi i formiraju još jedan dugačak molekul poznat kao poliurea. Zajedno, dugi, zapleteni molekuli daju susptancu Line-X fenomenalne snage i fleksibilnosti. Ovako spojeni molekuli se bukvalno mogu razvući i vratiti na svoje mesto, što se i dogodilo kada je lubenica bila prekrivena ovom supstancom. Kao što je video pokazao, smeša je bila neverovatno vruća jer vezivanje molekula oslobađa ogromnu količinu energije kao toplotu. Posle nekoliko minuta, kada se ohladi, postaje veoma tvrda.

Korišćenje Line-X-a na lubenici nije praktično, ali video pokazuje izdržljivost proizvoda. Zamislite druge njegove upotrebe! Razni predmeti bi mogli da postanu praktično neuništivi kada su obloženi molekularnom kombinacijom. To je neverovatno, ali i zabrinjavajuće, ako se ovakav proizvod zloupotrebi.

Izvor: TruthTheory

Facebook komentari: