Sprint i Motorola predstavili Android smartfone za poslovne korisnike

PCPress.rs ImageMotorola Mobility i Sprint su u četvrtak petog maja predstavili dva nova smartfona za poslovne korisnike zasnovana na Androidu Titanium i XPRT. Sprint će početi da prodaje model XPRT petog jula za sto trideset dolara (devedeset evra) uz dvogodišnji ugovor. Dva uređaja izgledaju gotovo isto s ekranima osetljivim na dodir dijagonale 3,1 inč i fizičkim qwerty tastaturama.

Međutim, XPRT ima zaobljene ivice i elegantniji je od modela Titanium, koga odlikuju oštre ivice i ojačanja kako bi podnosio prašinu, udarce, vibracije, nizak pritisak, sunčevo zračenje i visoke i niske temperature. Takve karakteristike uglavnom znatno podižu cenu uređaja i Sprint još nije otkrio koliko će on koštati. Ali najveća razlika je u tome što je Titanium uređaj s funkcijom push-to-talk.

Model XPRT podržava CDMA i GSM mreže. On koristi novu verziju operativnog sistema ‒ Froyo 2.2, dok Titanium koristi Android 2.1. XPRT ima veću litijum-jonsku bateriju od Titanium-a, koja omogućava devet sati razgovora za razliku od četiri i po sata koliko je kod drugog modela. Smartfon XPRT ima mogućnost za daljinsku kontrolu i brisanje podataka s telefona i SD kartice u slučaju gubitka ili krađe.

Pročitajte i:  Nov način pretrage na YouTube Music 

Oba telefona imaju i kameru s pet megapiksela s kamkorderom. Model XPRT je dimenzija 6 cm x 12 cm x 1,2 cm i težine 145 grama, dok je Titanium neznatno deblji i teži.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,