BIZIT plus

Squid Game kriptovaluta kao velika prevara

Od kada se pojavila na Netflixu, serija Squid Game je privukla veliku pažnju. Uvukla se u sve sfere života, pa i u kripto-svet. Ispostavilo se da je ovo poslednje prevara.

PCPress.rs Image

SQUID kriptovaluta je mogla da bude još jedna u nizu, ali je došlo do preokreta. Pažnju medija je privukla upravo zahvaljujući popularnosti TV serije, pa je brzo stigla do vrednosti od preko 2.800 dolara. Odmah nakon toga kreatori su odlučili da „uspeh“ unovče. Tako su zatvorili web sajt i milione spakovali u džep. Budući da su upravo kreatori bili vlasnici najvećeg dela nove valute, vrednost je po rasprodaju sredstava automatski pala, pa je SQUID postao bezvredan.

PCPress.rs Image

Valuta se pojavila 20. oktobra i brzo je dostigla vrednost od par hiljada dolara. Sada se zaustavila na 0,004, pa su novac izgubili čak i oni koji su novčiće kupovali na samom početku. Ističe se da to nije ništa novo u svetu kriptovaluta, te da je u pitanju takozvani “rug pull” – situacija u kojoj kreatori napumpaju vrednost nove valute, a s namerom da je odmah unovče i onima koji su im ukazali poverenje „izvuku tepih ispod nogu“. Drugim rečima – dokopaju se onoga što su investitori uložili i nestaju bez traga.

Pročitajte i:  TikTok-ova native aplikacija stiže za Vision Pro

Izvor: Mashable

Facebook komentari: