PC Press Studio

Srbija i SAD potpisale memorandum u oblasti ICT

U prostorijama kompanije Microsoft Srbija danas je potpisan memorandum o razumevanju u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

PCPress.rs ImageMemorandum su potpisali ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador SAD-a Majkl Kirbi.

Potpisivanju je prisustvovao i premijer Srbije, Ivica Dačić, koji je rekao da je ovaj događaj značajan za Srbiju jer su američke kompanije svetski lideri u IT industriji.
Naš strateški interes, rekao je Dačić, je da sa kompanijama koje već posluju u Srbiji, kao i sa onima koje se tek probijaju ostvarimo novu saradnju.

On je dodao i da Srbija već dugo sarađuje sa kompanijama kao što je IBM, ali i da postoji saradnja sa Motorolom, kompanijama Cisco, Oracle, HP i Microsoft.

Domaćin događaja, direktor kompanije Microsoft, Jugoslav Pirić, rekao je da mu je čast što se ovakav sporazum potpisuje u prostorijama Microsofta i istakao da ICT grana ima veliki značaj za razvoj ekonomije i društva.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Dve kompanije pokušaće prvo američko sletanje na Mesec nakon programa Apolo
SBB

Tagovi: , ,