ERP 2024

Srpska kompanija Devtech obezbedila 12,25 miliona evra za dalje širenje poslovanja

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije, Devtech, danas je objavila da je sklopila partnerstvo sa Claret Capital Partners-om, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzo-rastućih tehnoloških kompanija. Na ovaj način, Devtech je obezbedio čak 12,25 miliona evra koji će biti uloženi u dodatno ubrzavanje rasta na ključnim svetskim tržištima i proširenje holističkog pristupa digitalnim inovacijama kompanije.

PCPress.rs Image

Claret Capital Partners jedan je od najuglednijih investicionih fondova u Evropi, ističe osnivač i CEO kompanije Devtech, Milovan Milić.

„Reč je o fondu koji je do sada podržao više od 150 evropskih kompanija. Za nas je ova investicija još jedan pokazatelj da se poslovna strategija, kao i holistički pristup digitalnim inovacijama Devtech-a, pozitivno rezonuju, kako kod klijenata, tako i na tržištima na koja smo fokusirani. S ciljem da omogućimo klijentima da se transformišu i budu inovativni, ostaćemo okrenuti ka napretku“, izjavio je Milić.

Direktor Claret Capital Partners-a, Entoni Bejker, ovim povodom izjavio je da su strategija Devtech-a, njegov talentovani globalni tim i rast koji postiže, impresivni, pa je samim tim podrška fonda odraz poverenja i priznanja u dalji brzi razvoj kompanije.

PCPress.rs Image

„Veoma nam je drago što ćemo podržati Milovana, kao i celokupan Devtech tim, u daljem širenju ekspertize u digitalnim inovacijama. Verujemo da su usluge koje ova kompanija pruža pozicionirane na jedinstven način i da će omogućiti rast potražnje na tržištu i otvoriti prilike za nove akvizicije. Radujemo se našem partnerstvu sa Devtech-om“, izjavio je Bejker.

Nedavno, Devtech je objavio i vest o akviziciji digitalne kreativne agencije Saturized, čime je ova kompanija proširila svoje usluge digitalnih inovacija. Takođe, najavljeno je i dalje širenje u Srbiji i regionu, kao i u Americi i Engleskoj. Inače, trenutni multidisciplinarni tim Devtech-a broji preko 230 ljudi, a tokom ove godine biće proširen za još čak 100 pozicija – od softverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera, preko različitih funkcija u ljudskim resursima, operativnim, prodajnim i marketing timovima.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,