ePlaneta

Srpski tim programera osvojio prvu nagradu na regionalnom takmičenju

Nakon osvajanja prvog mesta na Elevator Lab takmičenju za Srbiju  i osvajanjem nagrade od 5.000 evra, srpski tim programera iz kompanije Ipification osvojio je prvo mesto i na istoimenom regionalnom takmičenju kao startap sa najinovativnijim rešenjem iz oblasti finansijskih tehnologija.

PCPress.rs Image

Prvo mesto u lokalnoj konkurenciji

Na regionalnom takmičenju pored srpskog predstavnika, učestvovali su i startapi iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a takmičenje je bilo otvoreno i za startape iz Crne Gore i Slovenije.

Kao najbolji startap Ipification je dobio mogućnost da integriše svoje rešenje unutar Raiffeisen bank Sistema u regionu i da predstavi svoje inovativno rešenje na međunarodnom “Elevator Lab Demo Day” u martu/aprilu 2021. godine.

PCPress.rs Image

Izvršni direktor Ipification Stefan Kostić je istakao da je veoma počastvovan što je prepoznat veliki trud i rad na razvoju rešenja koji će umnogome olakšati i dodatno unaprediti mobilno bankarstvo banaka uz potpunu bezbednost podataka klijenata.

IPification je napredno i najbezbednije rešenje prilikom registrovanja, prijavljivanja i verifikacije transakcija. Proces verifikacije broja telefona se vrši jednim klikom, bez čekanja na lozinku ili SMS. Najsavremenija tehnologija omogućava očuvanje privatnosi mobilnog korisnika i u skladu je sa svim regulativama Evropske unije i šire”, rekao je Kostić.

On je dodao da je ova nagrada podsticaj za mladi srpski tim da nastavi da inovira i doprinese razvoju tržišta u Srbiji i širom Evrope.

Fintech rešenje za nove primene

Nagradu za najbolji startap sa inovativnom idejom i rešenjem u oblasti finansijskih tehnologija dodeljuje stručni žiri koji čine menadžeri Raiffeisen banke i uspešni regionalni preduzetnici i investitori.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,