Top50 2023

S&T Serbia u finalu evropske nagrade za IT dostignuća

PCPress.rs ImageU Londonu su 1. februara proglašeni finalisti evropske nagrade koja se dodeljuje za izuzetna dostignuća u oblasti IT-a  – European IT Excellence Awards. Prijave za ovu prestižnu nagradu stigle su iz 26 evropskih zemalja, a u finalu su se našle kompanije iz 16 država. Pobednici će biti proglašeni 25. februara na svečanoj ceremoniji u Londonu koju će sponzorisati ICT giganti poput Cisca, IBM-a, Microsofta, Motorole i drugih.

Evropska nagrada za IT dostignuća jedina je pan-evropska nagrada koja se dodeljuje IT kompanijama uz jasno prepoznavanje ključne uloge onih koje se bave softverom i poslovnim rešenjima. Među ovogodišnjim finalistima su se našli i Vodafone UK, Level 3 Communications Limited, Citrix, Brocade i drugi.

Jedini finalista iz naše zemlje je S&T Serbia u kategoriji sistem integratora koji su obezbedili IT rešenja za mala i srednja preduzeća (po evropskim merilima). Kandidati za ovu kategoriju morali su da prikažu suštinsko razumevanje kako uspesne kompanije uz pomoć tehnologije uspevaje da se održe u uslovima današnje konkurencije.

S&T Serbia ušla je u finale zahvaljujući implementaciji INFOR WMS (Warehouse Management System) rešenja za vodeću regionalnu logističku kompaniju Milšped i tako završila jedan od najkompleksnijih projekata za upravljanje skladištenjem u Srbiji. Ovo rešenje je bilo korišćeno kao podrška projektu realizovanom za softversko praćenje i upravljanje skladištenjem robe za Univerzijadu održanu prethodnog leta u Beogradu.

Pročitajte i:  Vertiv™ Liebert GXT5 Lithium-Ion UPS – najbolji jednofazni online UPS s Li-Ion tehnologijom

Povodom nominacije za ovo prestižno priznanje, Predrag Vraneš, direktor S&T Srbije, je izjavio: “Dugo i sistematski naši sportisti nam potvrđuju da ne samo da ravnopravno pripadamo porodici svetskih i evropskih naroda, već često i njenom boljem delu. Ovo priznanje je mali doprinos nas iz srpske IT industrije koji pokazuje da je to tako i u nekim drugim disciplinama.”

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,