BIZIT plus

Šta su glavni trendovi za 2013. godinu

Pametni kućni uređaji, porast broja mobilnih uređaja, i ulaganje u unapređenje sigurnosti podataka neki su od trendova koji nas očekuju u narednoj godini, kažu iz kompanije LG.

LG_LG cloud servisOva kompanija dala je svoje predviđanje glavnih trendova u oblasti potrošačke elektronike u 2013. godini, a to su:

Pametni  kućni uređaji – Naredna godina će definitivno biti godina pametnih kućnih aparata, kažu iz kompanije LG. Dok je u prethodnom periodu naglasak kod ovih uređaja bio na većoj efikasnosti i smanjenju troškova, očekuje nas njihovo sve intenzivnije povezivanje sa internetom i nove funkcije koje za cilj imaju da olakšaju svakodnevni život korisnika.

 Porast broja mobilnih uređaja – Uz liberalizaciju i sve veću dostupnost širokopojasnog bežičnog interneta tokom poslednje decenije, kao i standardizacije ultra brze HSPA+ mobilne mreže za prenos podataka, raste potražnja za mobilnim uređajima, pogotovo u nerazvijenim tržištima, . Prema istraživanjima agencije International Data Corporation (IDC), tokom sledeće godine biće prodato 391 milion novih računara, a od tog broja 235 miliona će biti prenosivi.  IDC takođe predviđa da će pored ove pozamašne cifre biti prodato i oko 801 milion smart telefona od kojih će čak 300 miliona biti prodati samo u Kini.

Pročitajte i:  LG potpisuje drugi sporazum o proširenju snabdevanja litijumom

 Različitost kroz inovacije – Jedna od najvažnijih stavki na tržištu za sledeću godinu je upravo kreativnost i inovacije. Današnji, ali i sutrašnji korisnik će sve više ocenjivati uređaje po njihovoj funkcionalnosti i intuitivnosti.

Unapređenje sigurnosti podataka – Sadašnji način zaštite podataka je zastareo i veoma nebezbedan. Lozinke i konvencionalni načini zaštite polako ostaju iza nas, dok će novi mehanizmi i tehnologije za primenu bezbednosti podataka biti jedne od glavnih tema za razmišljanje u odeljenjima za istraživanje i razvoj mnogih kompanija u predostojećim godinama.

Dalji razvoj cloud servisa – Pored inovacija na polju mobilnih uređaja, tokom 2013. godine predviđa se i veća aktivnost u okvirima cloud servisa, koji je uz široku dostupnost brzog interneta i mobilnu revoluciju poslednjih godina dobio na značaju i funkcionalnosti.

 

 

Facebook komentari: