Stack: Nova aplikacija za skeniranje dokumenata

Area 120 – inkubator kompanije Google u kojem inženjeri rade na sopstvenim idejama – lansirao je novu aplikaciju za skeniranje dokumenata. Skener je dobio ime Stack, a oni koji su ga testirali tvrde da se radi o najboljoj aplikaciji tog tipa.

PCPress.rs Image

Kao i većina drugih aplikacija za skeniranje dokumenata i Stack koristi kameru telefona za kreiranje skeniranog dokumenta. Aplikacija je pored toga sposobna i da „pročita“ ključne podatke iz dokumenata, te ih organizuje u foldere koji se čuvaju u telefonu. Folderi po imenu “Stacks” sortiraju se u odvojene kategorije, u zavisnosti od toga o kojim se dokumentima radi, a korisnici mogu da označavaju važne foldere koji se potom šalju u zasebnu kategoriju.

Pored navedenog, Stack omogućava pretraživanje skenova, te otpremanje skeniranih dokumenata na Google Drive. Ističe se i to da je prilično dobro integrisan sa drugim Google servisima, te da na skenovima ne ostavlja vodeni žig kao drugi besplatni skeneri.

PCPress.rs Image

Aplikacija je besplatna za Android, ali je trenutno dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Za sada se ne zna kada bi mogla da stigne do korisnika u drugim delovima sveta, a dok se to ne dogodi tu su druge slične aplikacije poput CamScanner.

Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,