Zebra

Stack: Nova aplikacija za skeniranje dokumenata

Area 120 – inkubator kompanije Google u kojem inženjeri rade na sopstvenim idejama – lansirao je novu aplikaciju za skeniranje dokumenata. Skener je dobio ime Stack, a oni koji su ga testirali tvrde da se radi o najboljoj aplikaciji tog tipa.

Kao i većina drugih aplikacija za skeniranje dokumenata i Stack koristi kameru telefona za kreiranje skeniranog dokumenta. Aplikacija je pored toga sposobna i da „pročita“ ključne podatke iz dokumenata, te ih organizuje u foldere koji se čuvaju u telefonu. Folderi po imenu “Stacks” sortiraju se u odvojene kategorije, u zavisnosti od toga o kojim se dokumentima radi, a korisnici mogu da označavaju važne foldere koji se potom šalju u zasebnu kategoriju.

Pored navedenog, Stack omogućava pretraživanje skenova, te otpremanje skeniranih dokumenata na Google Drive. Ističe se i to da je prilično dobro integrisan sa drugim Google servisima, te da na skenovima ne ostavlja vodeni žig kao drugi besplatni skeneri.

Aplikacija je besplatna za Android, ali je trenutno dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Za sada se ne zna kada bi mogla da stigne do korisnika u drugim delovima sveta, a dok se to ne dogodi tu su druge slične aplikacije poput CamScanner.

Pročitajte i:  Chrome 90: HTTPS kao podrazumevani protokol

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.