Top50 2023

Steve Jobs se oporavlja posle presađivanja jetre

jobsSudeći po članku u Wall Street Journal-u, Steve Jobs, generalni direktor kompanije Apple, oporavlja se posle presađivanja jetre koje je obavljeno u Tenesiju pre dva meseca.
Jobs je na bolovanju još od januara, ali zvaničnih informacija o tome od čega se leči nije bilo; budući da je Jobs u avgustu 2004. godine lečen od raka pankreasa, pretpostavljalo se da ovogodišnje odsustvo sa posla ima veze s tim. Po nezvaničnim informacijama, očekivalo se da se uskoro vrati na posao, a poslednji (takođe nezvanični) podaci govore da bi to trebalo da bude do kraja juna. Wall Street Journal je poslao 54-godišnjem Jobs-u email sa molbom da prokomentariše ove glasine, ali odgovor nije stigao; umesto toga, portparol Apple-a, Katie Cotton, izjavila je da Steve jedva čeka kraj juna, kada će se vratiti na posao.
Pretpostavlja se da će Jobs biti na poslu samo privremeno, mesec ili dva, posle čega će ga zameniti Tim Cook.
Osim promena u Apple-u, Jobs-ovo odsustvo pokriveno velom misterije podstaklo je debatu između zagovornika prava na privatnost i onih koji smatraju da ovakvi podaci moraju da budu javni: najglasniji u ovom drugom taboru su deoničari, koji smatraju da zdravstveno stanje generalnog direktora ima uticaja na vrednost deonica, i da bi oni zbog toga morali da budu obavešteni.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,