ERP 2024

Stižu tri nove GoPro Hero 7 kamere

Kompanija GoPro predstavila Hero 7 familiju akcionih kamera. Prema svemu sudeći, fokus ove godine je na jednostavnosti upotrebe i obezbeđivanju što boljeg snimka.

PCPress.rs Image

Najjači model, Hero 7 Black poseduje HyperSmooth stabilizaciju koja će obezbediti stabilnu sliku čak i u najtežim uslovima snimanja. Pored toga, ova kamera ima i TimeWarp opciju koja predstavlja neku vrstu automatizovanog Hypeorlapse načina prikaza – Timelapse snimanja, uz kretanje kamere. S druge strane, efekat usporavanja (slowmotion) moguć je u 120 ili 240 fps modu.

Naravno, i tehničke karakteristike GoPro Hero 7 Black kamere su impresivne. Ona obezbeđuje snimanje u 4K rezoluciji u 60 fps, a proizvođač je postavio i mod za snimanje vertikalnog videa za gledanje na telefonu. Nažalost, GoPro se ovde vodio principom „pametniji popušta“, jer se odlučio na jednostavniju varijantu priklanjanja tehnološki neobrazovanoj većini, umesto da je pokušao da ih edukuje i ukaže na apsurdnost snimanja videa u vertikalnom formatu.

Među dodatnim opcijama pomenućemo i mogućnost strimovanja videa u realnom vremenu, postavljanje foto tajmera za slikanje selfija, ili automatsko ograničavanje dužine snimka na 15 do 30 sekundi, kako bi bili prihvatljivi za postovanje na društvenim mrežama. Tu su i prepoznavanje scene i automatsko dodavanje odgovarajućih efekata (kao što je recimo HDR u situacijama kada je veliki kontrast u pitanju), kao i poboljšana detekcija osmeha i scena koje ubrzavaju QuickStory editovane…

Cena GoPro Hero 7 Black kamere biće 430€. Ukoliko vam je to skupo, na raspolaganju su još i Hero 7 Silver model koji nema HyperSmooth opciju, kao ni mogućnost snimanja u 4K rezoluciji sa 60 fps (podržava samo 4K 30 fps snimanje), po ceni od 330€. Za nezahtevne korisnike na raspolaganju je Hero 7 White, koji poseduje iste opcije kao i Silver verzija, sem 4K rezolucije (podržava samo Full HD, 1080p rezoluciju u 60 fps), po ceni od 220 €.

Početak prodaje sva tri modela očekuje se 27. septembra. Cena na srpskom tržištu vodećeg Hero 7 Black modela će iznositi 53,999 dinara. Modeli Hero 7 Silver i Hero 7 White će koštati 39,999 dinara i 27,999 dinara, respektivno.

Ekskluzivan distributer GoPro proizvoda za tržište Srbije je kompanija Comtrade.

Izvor: Comtrade

Facebook komentari: