Super Mario 64: Popularne teorije zavere

Istina je da je 2020. godina postala plodno tle za teorije zavera, pa trend nije zaobišao ni ljubitelje video igara. Najnovije glasine su u vezi sa igrom Super Mario 64, koju je neko pretvorio u pravu noćnu moru, a promotivni videi preplavili su društvene mreže i video platforme.

PCPress.rs Image

Objavljeni video zapisi imaju po nekoliko miliona pregleda, a snimani su u duhu onih horor filmova koji se oslanjaju na pronađene snimke. Korisnici mogu da vide samo naslov, te datum kada je originalan snimak navodno nastao. Oni koji su igru igrali, a mnogo ih je, budući da je Super Mario u samom vrhu liste najuticajnijih video igara, odmah mogu da primete da videi nisu stvarni, budući da Mario nikada ne prolazi kroz krvave pećine i druga jeziva mesta. Snimci ipak izgledaju stvarno, a zbog toga što su u pitanju odlomci iz prave igre koji su modifikovani u nešto što liči na stravu i užas.

Nakon horor adaptacija pojavio se i trend pod naslovom “Super Mario 64 iceberg,” koji na jednom mestu okuplja popularne teorije zavere, poput L is Real, koja tvrdi da se Luigi krije negde u igri Super Mario 64. Jedna od najpopularnijih teorija je ipak ona po kojoj je svaka kopija igre personalizovana, što znači da svako igra malo drugačiju verziju igre. Tako bi negde mogla da postoji i ova jeziva varijanta, koja bi možda mogla da ponudi ono što je njenim prvim igračima danas potrebno. Budući da su odrasli, neophodno im je nešto kompleksnije od onoga što originalna igra nudi, pa možda otuda potiču i ove horor fantazije.

Pročitajte i:  Da li Mario oseća bol? Komplikovano je 

Mnogo je onih koji tvrde da su nakon što su se vratili Super Mario 64 igri, koju su poslednji put igrali u detinjstvu, osećali da se iza kulisa krije nešto drugo, da se ispod površine odigrava nešto dublje. To se obično dešava sa sadržajima iz detinjstva, pa je horor često prisutan kao objašnjenje da se uvek događa i nešto što ne vidimo. Super Mario je, ruku na srce, pomalo uvrnuta igra, pa bi uskoro mogla da se pojavi i horor varijanta.

Izvor: Polygon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,