BIZIT plus

Sve više korisnika: Spotify objavio rekordan rast

Spotify je dostigao 236 miliona premijum korisnika, što je za 4% više nego u poslednjem kvartalu 2023. godine. Ukupan broj korisnika je porastao za 5% i stigao do 602 miliona.

PCPress.rs Image

Prema poslednjim izveštajima zadnja tri meseca 2023. godine su donela popriličan uspeh. Tokom prošle godine broj premijum korisnika se povećao za 31 milion, a ukupnih za 113, čime je kompanija zabeležila rekord. Godina ipak nije protekla bez teškoća, pa je u decembru najavljeno da streaming servis otpušta 17% zaposlenih, što je bilo oko 1.500 ljudi.

Cene servisa u Sjedinjenim Američkim Državama su porasle, pa je premijum paket stigao do 10,99 dolara – čitavu deceniju je cena bila 9,99. To je doprinelo tome da četvrti kvartal 2023. malo podbaci u odnosu na treći kada je zarada u pitanju, ali ipak bude bolji od četvrtog kvartala 2022. godine – ukupan prihod je bio veći za 290 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Iako se mediji uglavnom bave kritikama koje iz Spotify-a upućuju Apple App prodavnici, glavna vest za kompaniju je rekordan porast broja korisnika. Stižu i nove opcije, na primer “HiFi” koja je najavljena još u februaru 2021. godine, pa 2024. možda bude još uspešnija. Bar kada je broj korisnika u pitanju.

Pročitajte i:  Spotify lansira edukativne video kurseve u Velikoj Britaniji

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *