Računari i Galaksija

Svečano dodeljene nagrade PC Press Top 50 2016

Jubilarni, dvadeseti put, dodeljene su nagrade najboljim online nastupima. Pobednici su poznati, a u 2016. godini je uspeh zabeležilo malo više mobilnih aplikacija i nastupa na društvenim mrežama. Nagrade najboljima uručene su u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, a događaj će se prepričavati do sledećeg februara.

svi_dobitnici

Svečanu dodelu nagrada PC Press Top50 otvorio je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda i u ime Skupštine grada zahvalio se svim dobitnicima nagrada na velikom doprinosu jednom tako važnom segmentu razvoja društva kao što je razvoj interneta i digitalnih komunikacija.

PCTop50-otvaranje

U uvodnom obraćanju dobitnicima i gostima obratila se i direktorka preduzeća Vesna Čarknajev, naglasila je da se za 20 godina, koliko se ove nagrade dodeljuju, Intrenet značajno promenio, da je od prvobitne mešavine teksta i poneke slike, stigao do modernog, digitalnog sadržaja, bogatog multimedijom i, sve aktuelnijim, video-sadržajima, te da se nada da će i tek predstavljene tehnologije, poput virtuelne stvarnosti, već sledeće godine biti zastupljene i na domaćim internet stranicama. Kao stimulativan uvod u problematiku VR-a, bilo je korisno i kratko predavanje profesora doktora Olivera Toškovića o eksperimentima u percepciji stvarnosti i virtuelne stvarnosti.

Pročitajte i:  Završeno predlaganje kandidata za Top50 2023 izbor najboljih online stvari

PCTop50-Dejan-Ristanovic-glavni-i-odgovorni-urednik

Svim dobitnicima ovogodišnje nagrade PC Press Top50 nagrade je uručio Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa „PC“. Spisak dobitnika možete da pogledate u našoj ovogodišnjoj objavi, a napominjemo da svaka kategorija ima pobednika, dok su ostali nagrađeni ravnopravni i navedeni abecednim redom.

Svim pobednicima još jedno čestitamo, a u narednim danima očekujte obilje fotografija sa dodele na našem sajtu i društvenim mrežama, te video-snimak dodele nagrada na našem Youtube kanalu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,