T-Mobile objavio da stopira gašenje 3G Sprint mreže

T-Mobile je rekao da će odložiti planirano gašenje Sprintove 3G mreže za tri meseca kako bi osigurao da njegovi partneri imaju vremena da pomognu korisnicima u tranziciji. Prvobitno je planirano ukidanje mreže u januaru, ali je taj datum je sada pomeren za 31. mart 2022.

T-Mobile objavio da stopira gašenje 3G Sprint mreže

Vlasti SAD-a zabrinute zbog gašenja 3G Sprint mreže

Iz kompanije navode da u poslednje vreme postaje sve jasnije da neki od partnera nisu ispunili svoju odgovornost da pomognu svojim klijentima da prebrode ovu smenu. Iako T-Mobile nije naveo o kojim kompanijama je reč, izjava se verovatno odnosi na Dish Network. Dve strane su se sukobile oko najave T-Mobile-a da zatvara 3G Sprint mrežu, jer bi takav potez imao uticaja na Dish-ove Boost Mobile korisnike.

Kao jedan od uslova spajanja T-Mobile/Sprint, Dish je kupio Boost Mobile u julu 2020. sa ciljem da Dish zauzme Sprint-ovo mesto kao četvrti bežični operater u SAD-u. Ministarstvo pravde je u julskom pismu Dish Network-u i T-Mobile-u reklo da iskazuje ozbiljnu zabrinutost zbog gašenja 3G Sprint mreže i pozvalo obe strane da preduzmu odgovarajuće korake kako bi smanjili uticaj na korisnike.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: