Tableti na Ubuntuu krajem godine

Predstavljanje novog HTC smartfona nije bio jedini događaj zakazan za 19. februar. U isto vreme, predstavljen je Ubuntu za tablete.

tablet-media-player-largeCanonical je predstavio Ubuntu interfejs za tablet računare, namenjen uređajima sa ekranom dijagonale od 6 do 20 inča i rezolucijom od 100 do 450 piksela po inču, a radiće na ARM čipovima.

Ubuntu za tablete namenjen je kako poslovnim tako i korisnicima koji će tablet koristiti u privatne svrhe, rečeno je iz Canonicala. Među bitnim karakteristikama Ubuntua za tablete izdvojena je mogućnost kreiranja više naloga na tabletu uz potpunu enkripciju podataka, baš kao kod Ubuntua za telefone, iskorišćeni su i uglovi ekrana, za navigaciju ili podešavanja, a početni ekran je moguće prilagođavati.

Korisnici moći da ga isprovaju od 21. februara, piše PC World, kada će Touch Developer Preview verzija biti dostupna, a biće je moguće instalirati na Nexus 7 i Nexus 10 tabletima.

Prvi tableti na Ubuntuu trebalo bi da se pojave krajem godine. A kako će interfejs izgledati pogledajte u priloženom videu.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

Više o Ubuntuu za tablete možete pronaći na ubuntu.com/devices/tablet.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

1 thoughts on “Tableti na Ubuntuu krajem godine

Comments are closed.