BIZIT plus

Taramount film: bioskopske premijere u februaru i martu

Taramount0209 Taramount film najavio je bioskopske filmske premijere za februar i mart. Premijera većine naslova predviđena je za “fest 09” koji će 20. februara u Sava centru svečano otvoriti britanski glumac Ralf Fajns (Ralph Fiennes), ali ni filmovi čija se premijera očekuje u martu nisu ništa manje zanimljivi…

ISPOVESTI KUPOHOLIČARKE (CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC)
Premijera Sava Centar 12. februar

clip_image002

Sadržaj: U glamuroznom svetu Njujorka,  Rebeka Blumvud je devojka koja voli da se zabavlja i koja je jako dobra u šopingu – u stvari, možda čak i previše. Ona sanja da radi u svom omiljenom modnom časopisu, ali zapravo tamo ne može ni da priviri sve dok, ironično, ne počne da radi kao kolumnista u magazinu za finansije koji izdaje ista medijska kuća. I kako se njeni snovi konačno ostvaruju, Rebeka počinje da upada u urnebesne i ekstremne situacije kako bi sprečila da njena prošlost potpuno uništi njenu svetlu budućnost.

Režija: P.J. Hogan
Uloge: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter, Joan Cusack, John Goodman
Scenario: Kayla Alpert, Tim Firth, Tracey Jackson, Sophie Kinsell
Žanr: Komedija / Romansa
Studio: Touchstone Pictures

FROST NIKSON (FROST/NIXON)
Premijera 23. februar, FEST

clip_image004

Sadržaj: „Frost/Nixon“  beleži čuveni intervju iz 1977, koji je novinar Dejvid Frost obavio sa bivšim američkim predsednikom Ričardom Niksonom. Taj intervju bio je od ključne važnosti za oba čoveka – Nikson je želeo da poboljša svoju reputaciju posle Votergejt afere zbog koje je morao da ode iz Bele kuće, dok je Frost želeo da svom kontu doda još jedan razgovor sa svetskim liderima i slavnim ličnostima. Frost, koji sada ima 69 godina i radi za TV mrežu Al-džazira, kaže da postoje delovi filma zbog kojih se oseća neprijatno, ali ga je ukupno ocenio kao „briljantno“ ostvarenje.  Film „Frost/Nixon“, u kome glavne uloge tumače Majkl Šin i Frenk Langela, baziran je na pozorišnom hit komadu Pitera Morgana – čoveka koji je pisao i „Kraljicu“ za koju je Helen Miren dobila Oskara.

Režija: Ron Howard
Uloge: Frank Langella, Michael Sheen, Kevin Bacon, Sam Rockwell, Toby Jones, Matthew Macfadyen, Oliver Platt, Kate Jennings Grant
Scenario: Peter Morgan
Žanr: Drama
Studio: Universal Pictures

SUMNJA (DOUBT)
Premijera 27. februar, FEST

clip_image006

Sadržaj: Radnja je smeštena u 1964.godinu, u crkvu Sv. Nikolas, u Bronksu. Živahan i harizmatičan sveštenik, Otac Flin (oskarovac, Filip Simor Hofman), pokušava da promeni striktne, školske norme koje već duže vreme žustro brani Sestra Alojsis Bovie (oskarovka, Meril Strip), stroga direktorka koja čvrsto veruje u moć straha i discipline. Dah političkih promena se pomalja kroz njihovu zajednicu što počinje da se oseća i u školi time što u nju biva primljen prvi crnac, Donald Miler. Ali, kada naivna i optimistična Sestra Džejms (Ejmi Adams, nominovana za Oskara), podeli sa Sestrom Alojsis svoje krivicom-izazvane sumnje, da Otac Flin pruža mnogo pažnje Donaldu, Sestra Alojsis kreće u lični pohod za otkrivanje istine i izbacivanje Flina iz škole. Bez trunke dokaza, pored njenog moralnog ubeđenja, Sestra Alojsis kreće u psihološki rat protiv Oca Flina, koji preti da će rasturiti zajednicu i da će to imati nesagledive posledice.

Režija: John Patrick Shanley
Uloge: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis
Scenario: John Patrick Shanley
Žanr: Drama
Studio: Miramax Films

REVOLUCIONARNI PUT (REVOLUTIONARY ROAD)
Premijera 21. februar FEST, u bioskopima od 26. februara

clip_image008Sadržaj: Frenk i Ejpril su uvek smatrali da su posebni, drugačiji, i da žive prema višim idealima. Kada se usele u svoju novu kuću na Revolucionarnom putu, svima stavljaju do znanja da su u potpunosti izvan inertnosti predgrađa koje ih okružuje i da odlučno odbijaju ograničenja sredine. Uprkos njihovom šarmu, lepoti i nadmenosti, Vilerovi će postati upravo ono od čega su najviše bežali : fini gospodin koji radi besmisleni posao, i koji je na ivici nerava, i nesrećna domaćica koja žudi za strašću i ispunjenošću. Američka porodica koja je izgubila svoje snove, kao i mnoge druge. U želji da im preokrene sudbinu, Ejpril smišlja hrabar plan, novi početak, van udobnog doma, u divnom i nepoznatom Parizu. Ali kad počnu da pripremaju put, svako od supružnika naći će se u ekstremnoj situaciji – jedan će po svaku cenu želeti da pobegne , drugi da spase sve što su imali, bez obzira na kompromise.

Režija: Sam Mendes
Uloge: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Michael Shannon, Kathryn Hahn, David Harbour, Kathy Bates
Scenario: Justin Haythe
Žanr: Drama
Studio: Paramount Vantage

ZAMENA (CHANGELING)
Premijera 26. februar FEST, u bioskopima od 19. marta

clip_image010Sadržaj:  U martu 1928. godine devetogodišnji sin Kristine Kolins, Volter, je nestao. Pet meseci kasnije, policija Los Andjelesa, pod velikim pritiskom zbog nagomilanih nerešenih zločina, saziva konferenciju za novinare i predaje Kristini dečaka za koga tvrdi da je njen sin, iako ona to poriče. Kako bi izbegao sramotu, kapetan Džouns zahteva od nje da uzme dečaka na osnovu istrage i suđenja. Kada Kristina nastavi da insistira da joj policija pronađe pravog sina, Džouns će uraditi ono što biro uvek radi sa problematičnim građanima – smestiće je u ludnicu. Aktivista Gustav Brigleb preuzima njen slučaj i pokušava da ospori verziju koju je iznela policija. U međuvremenu, drugi policajac, detektiv Ibara, pokreće istragu o potencijalnom serijskom ubici, koji ne samo da potvrđuje Kristinine slutnje, već kompromituje napore nadređenih da zadrže gnev građana koji raste zbog života u policijskoj državi.

Režija: Clint Eastwood
Uloge: Angelina Jolie, Jeffrey Donovan, Colm Feore, John Malkovich, Amy Ryan, Michael Kelly
Scenario: J. Michael Straczynski
Žanr: Triler
Studio: Universal Pictures

ČUDOVIŠTA PROTIV VANZEMALJACA (MONSTERS VS ALIENS)
U bioskopima od 26. marta

clip_image012

Sadržaj: Kada na sam dan venčanja Suzan Marfi, devojku iz Kalifornije, slučajno pogodi meteor pun svemirskih slina, ona misteriozno poraste na 15m visine. Pošto ih je pojava novog čudovišta uzbunila, vojne snage kreću u akciju, hvataju Suzan i odvode je na tajnu podzemnu lokaciju. Tamo joj daju ime Džinormika i smeštaju je u zatvoren prostor sa grupom drugih čudovišta ološa: briljantnim dr Bubašvabom koji ima glavu insekta, mačo polumajmunom, poluribom Karikom koja nedostaje, želatinoznim i neuništivim BOB-om i gromadom od 106m po imenu Insektosaurus. Njihovo zatočeništvo se završava kada misteriozni vanzemaljski robot sleti na Zemlju i počne da hara državom. U trenutku očaja, predsednik ubeđuje generala V.T. Mongera da ovu šarenu družinu čudovišta uključi u borbu protiv vanzemaljskih robota, kako bi uspeli da spasu svet od uništenja.

Režija: Rob Letterman, Conrad Vernon
Glasovi: Reese Witherspoon, Hugh Laurie, Will Arnett, Seth Rogen, Rainn Wilson, Stephen Colbert, Kiefer Sutherland, Paul Rudd
Žanr: Animirana komedija / Avantura
Studio: Dreamworks Pictures

Izvor: Taramount film

Facebook komentari:
Računari i Galaksija