Taramount: premijera “G.I. Joe: Uspon kobre”

Taramount-GI-Joe-image002 Premijera filma "G.I. JOE: USPON KOBRE" (G.I. JOE: RISE OF COBRA)  biće održana u sredu, 23. septembra, u  bioskopu Kolosej (TC UŠĆE), u 20 sati

Od vizionara i eksplozivnog reditelja Stivena Somersa, koji je režirao svetske blokbastere „Mumija“ i „Povratak mumije“, dolazi najnovija uzbudljiva priča, adrenalinom nabijena avantura „G. I. Joe: uspon Kobre“. Samim tim što je oživeo jednu od najpatriotskijih akcionih figurica i radnju priče preneo u blisku budućnost, Somers je stvorio jedinstvenu i moćnu akcionu avanturu.

Sastavivši internacionalnu ekipu glumaca koju sačinjavaju zvezde u usponu, kao i veterani ovog posla, inventivni Somers je skrojio priču o heroizmu protiv terorizma, ultimativnog dobra protiv najgoreg zla.

Od planina centralne Azije, egipatskih pustinja, preko prenatrpanih ulica Pariza do dubokog leda polarnih ledenih pokrivača, elitna jedinica G.I. JOE kreće u neprekidnu avanturu koristeći najnapredniju špijunsku i vojnu opremu za borbu protiv korumpiranog trgovca oružjem, Destroa i misteriozne organizacije Kobra koja preti da ceo svet pretvori u haos.

Žanr:

Akcija

Uloge:

Adevejle Akinojej Abadžej, Kristofer Eklston, Džozef Gordon-Levit, Sijena Miler, Rejčel Nikols, Rej Park, Marlon Vejans i Denis Kvejd

Scenario:

Stjuart Biti, Dejvid Eliot i Pol Lovet

Reditelj:

Stiven Somers

Od akcione figurice do akcionih heroja

Taramount-GI-Joe-image004 Na sam spomen imena G.I. JOE u glavi vam se stvori slika heroizma, patriotizma i strogoće koja je neophodna kako bi se posao obavio na pravi način. To je G.I. Joe kakav milioni dece poznaje još od 1964. god. kad je Hasbro prvi put uveo igračku na tržište. Za dečake je ona bila personifikacija heroja koji mu je omogućio da se oseća kao da je deo akcije.

G.I. Joe je doživeo i nekoliko izmena, smanjene su mu proporcije a takođe je od „on“ postao „oni“ – tim super elitnih vojnika sa svih strana sveta, svaki sa određenom specijalnošću i vrhunskom opremom koja im pomaže da odrade posao.

U filmu „G.I. Joe: uspon Kobre“, pojavljuju se RIPKORD – majstor u gađanju i specijalista za oružje; SNEJK AJS – nindža ratnik naoružan japanskim sabljama i Glok pištoljem, poznaje borilačke veštine, vojničko izviđanje i infiltraciju; SKARLET – opasna i pametna, takođe je ekspert u borilačkim veštinama i koristi se samostrelom; BREJKER – specijalista u dešifrovanju tajne elektronike i tehnologije; HEVI DJUTI – specijalista za oružje u timu; GENERAL HOK – komandant tima; KORTNI „DEVOJKA SA NASLOVNE STRANE“ KREGER – manekenka koja je postala špijun i asistent generala Hoka; i naravno DJUK – ratni veteran neverovatne hrabrosti koji je G.I. Joe lider i oličenje vojnika.

Na temu akcione figurice G. I. Joe, pre filma su rađeni strip i TV serija. Sve je ovo pomoglo da se smisli prateća priča o elitnoj jedinici kao i da se zapali kolektivna svest fanova te ere. G.I. Joe je u periodu kad je redizajnirana figurica i kad su rađeni strip i serija postigao mnogo veći uspeh i to na globalnom nivou nego u periodu kad se igračka pojavila na tržištu.

Taramount-GI-Joe-image006 Sa uspehom koji traje više desetina godina i ogromne fanovske baze, bilo je sasvim logično da će G.I.JOE stići i na veliko platno. Zašto se onda toliko dugo čekalo na to? „Mislim da studio nije znao kako da pristupi priči a da mitologiju ostavi netaknutu i pomogne rediteljima da dođu do rešenja šta je moguće uraditi sa pričom G.I.JOE protiv KOBRE. Ogromni uspeh TRANSFORMERSA otvorio je vrata snimanju ovog filma. Tek tada je ljudima bilo jasno da fantazija i realnost mogu dobro da se iskombinuju.

„Mnogi su proveli dosta vremena u detinjstvu ali i u odraslom dobu sa ovim likovima,“ kaže Somers. „Imali smo određenu odgovornost da odradimo ovo kako treba. Bilo bi nam jako žao da razočaramo nekog ko je uložio 20 ili 30 godina u G.I.JOE-a.“ „Ako ovo odradimo loše, doći će mi neki ludak u kostimu G.I.Joe-a na vrata i pokušaće da me isprebija,“ dodaje uz smeh Marlon Vejans, koji u filmu igra RIPKORDA. „Ali mislim da će biti srećni kad vide kako je sve ispalo.“

Svi scenaristi filma „G.I JOE: uspon Kobre“ bili su pažljivi da prate osnovnu G.I.JOE priču koju fanovi poznaju i vole: G.I.JOE tim ima tajno oružje koje prenosi i moraju da se postaraju da ono ne zapadne u pogrešne ruke. Međutim, poznavanje sveta G.I.JOE-a pomoglo je scenaristima da priča ostane jedinstvena. Za potrebe filma su smislili da to tajno oružje bude nanotehnološko oružje – mikroskopske robotske naprave. „Želeli smo nešto što može da postoji samo u svetu G.I.JOE-a i nigde drugde,“ kaže scenarista Biti. „Fanovi su ti koji su od G.I.JOE-a stvorili ono što jeste, tako da svaki put kada radite na ovakvim projektima, morate da ih osluškujete i shvatite šta je to što oni žele, a jedini način da to uradite je da i vi sami postanete fan.“

Taramount film

Facebook komentari: