TEHNOKRATIJA: „Kako je kompjuter postao Bog“, nova knjiga Vesne Knežević Ćosić

Jedinstvena knjiga na našem tržištu o tehno kulturi u Srbiji koja se čita poput provokativnog krimića.

TehnokratijaOva epska pustolovina kroz ICT šumu sprovešće vas kroz intrigantna poglavlja poput Rata dugmića, Seksa u mreži, Parničarske pantljičare, Začepljenja mozga, Crnog i belog šešira, Orvela u mreži interneta, Porno parodije, Mitologije veštačke inteligencije, Info raja za pirane, Binarne biblije, Rata u elektronskom ogledalu, Internet neverstva, preljube i adikcije.

„Prvo smo se ludo zabavljali igricama na spektrumima, komodorima, atarijima i amigama, pa smo doživeli civilizacijski i energetski preobražaj kreirajući umetnost i druge dobre stvari na kućnim računarima, da bismo danas svi bili priključeni na infuziju onlajn društvenih mreža, a neki su se i pitali „Šta mi sve ovo treba“.

Danas, umesto demokrata dobili smo tehnokrate s talentom za manipulaciju i distribuciju informacija i masu potonulu u virtuelni konzumerizam, adikciju i površnost. Internet je zagađen mržnjom koja se širi mrežom poput požara i nastaje u glavama stvarnih ljudi“, objasnila je autorka knjige „Kako je kompjuter postao Bog“, kaže Vesna Knežević Ćosić, koja se bavi fenomenologijom računarske kulture od 80-tih godina prošlog veka.

Izdavač: Centar za interkulturnu praksu

Format: A5
Broj strana: 400
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja: 9. decembar 2013.
ISBN: 978-86-917369-0-3

Poručite knjigu ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,