Telekom Srbija i SES omogućili paket novih satelitskih DTH (Direct-to-home) TV kanala

Kompanija SES je danas objavila da je sa kompanijom Telekom Srbija, potpisala višegodišnji ugovor koji podrazumeva uslugu više transpondera Astra satelita u svrhu pokretanja najnovije DTH (Direct-to-Home) platforme kompanije Telekom Srbija, čije će emitovanje u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori početi istovremeno, sredinom decembra. Time će Telekom Srbija uz pomoć nove DTH platforme emitovati više od 150 kanala, od kojih će i do 30 biti emitovano u HD formatu.

PCPress.rs Image

Takođe, svi javni TV kanali u Srbiji takođe će biti dostupni putem ove platforme, što će gledaocima omogućiti kompletan izbor sadržaja dostupnog na tržištu. Dodatni kanali biće dostupni u “Free-to-Air” ponudi. Kompanija Telekom Srbija za ovu uslugu odabrala je „set-top box” prijemnike sa integrisanim sistemom za dekodiranje signala, a za sve one koji ne poseduju prijemnu opremu, ova platforma će biti dostupna uz korišćenje male satelitske antene, veličine 60 cm.

Telekom Srbija će gledaocima iz sve tri zemlje obezbediti pristup najnovijem sadržaju koji će se emitovati sa ključne orbitalne pozicije od 23,5 stepeni istočno kompanije SES, čime obezbeđuju da sadržaj dosegne do najvećeg mogućeg broja gledalaca. Sa te pozicije, kompanija SES pruža uslugu za gotovo 2,9 miliona domova sa DTH platformom u Evropi.

Pročitajte i:  Letelica Starfish produžiće život GEO satelita  
PCPress.rs Image
Marijana Vukašinović, šef službe za upravljanje sadržajima u kompaniji Telekom Srbija

Veoma smo zadovoljni što zajedno sa kompanijom SES pokrećemo DTH platformu od ovako velikog značaja”, izjavila je Marijana Vukašinović, šef službe za upravljanje sadržajima u kompaniji Telekom Srbija.

Facebook komentari: