Telekom Srbija ponovo podržava startape programom “mts startap ubrzanje”

Telekom Srbija pokrenuo je program „mts startap ubrzanje“ namenjen polaznicima Startap Akademije koja je po peti put otvorila vrata Startita za preduzetnike na polju informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji. Na ovaj način Telekom Srbija će obezbediti podršku polaznicima Akademije kroz mentorski angažman i relevantne predavače, a do 3 najuspešnije preduzetničke inicijative biće nagrađene nepovratnom donacijom u ukupnom iznosu od 20 hiljada evra.

milan-simic-u-razgovoru-sa-polaznicima-startap-akademije

„U okviru saradnje sa udruženjem SEE ICT i opredeljenjem kompanije da doprinosi razvoju preduzetništva na polju IKT u zemlji, Telekom Srbija je podržao Startap Akademiju, budući da ona pruža mogućnost domaćim IT preduzetnicima da nauče kako da na pravi način realizuju poslovne strategije, smanje rizik i povećaju šanse za uspeh svojih kompanija. Kako pokretanje biznisa, naročito po prvi put, predstavlja veliki izazov, Telekom Srbija je pored mentorske podrške, cloud servisa i interneta,  obezbedio značajna finansijska sredstva, bez dodatnog uslovljavanja u smislu udela u budućim kompanijama“, izjavio je Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT i ICT servise.

Ove godine Akademiju pohađa pet timova – Balloonera koji nastoji da učini povoljnijim svemirska istraživanja i transport do ivice svemira, Cactomain – sa servisom za pojednostavljeno registrovanje internet domena, Mir Media Group koji radi na postprodukciji zvuka za reklame i filmove, AddTag sa platformom koja korisnicima omogućava plaćanje karata za festivale, kao i interakciju sa brendovima i APER sa uređajem za prikupljanje podataka o potrošačima u maloprodajnim objektima. Svaki od timova imaće priliku da svoje inovativne ideje razvije u održiv biznis, primenjiv i na globalnom nivou.vukasin-stojkov-startit-i-milan-simic-u-uvodnom-predavanju-startap-akademije

Po završetku programa Akademije, u aprilu 2017. godine, žiri koji čine po jedan predstavnik Telekoma Srbija i udruženja SEE ICT, kao i jedan nezavisni ekspert, izabraće tri najperspektivnija startapa koji će dobiti podršku za dalji razvoj svog poslovnog rešenja.

„Mnogi srpski startapi su prerasli u uspešne kompanije i dokazali da je itekako moguće pokrenuti i razviti globalno uspešnu kompaniju odavde, uz malo talenta i dosta rada i volje. Polaznicima pete generacije Startap Akademije pomoći ćemo da ostvare uspeh, a ove godine fokusirali smo se na timove koji već sada pokazuju spremnost da njihovi proizvodi pokažu konkurentnost na globalnom tržištu. Verujemo da će znanje i iskustvo naših predavača i mentora, od kojih će neki biti i iz kompanije Telekom Srbija, značajno pomoći mladim startapima u poslovnom sazrevanju”, izjavio je Vladimir Trkulja, jedan od osnivača Startita.vladimir-trkulja-na-otvaranju-startap-akademije

Predstavnici IT sektora, bivši polaznici Startap Akademije, dokaz su da je uspeh iz Srbije moguć uz puno rada i posvećenosti razvoju proizvoda koji će se koristiti na globalnom nivou. Do sada je više od 100 preduzetnika prošlo kroz Akademiju, a njihovi projekti, poput novih web aplikacija, mobilnih aplikacija i drugih digitalnih servisa, obezbedili su više od milion evra investicija od domaćih i inostranih ulagača.

Program „mts startap ubrzanje“ nastoji da pruži dodatni podsticaj domaćoj startap zajednici i preduzetnicima koji su spremni da svojim inovativnim proizvodima konkurišu na globalnom tržištu. Na taj način, Telekom Srbija omogućava bolje uslove za razvoj domaće IT scene, a time i celokupnog poslovnog ambijenta u Srbiji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,