Telenor: Besplatan internet u parku kod Vukovog spomenika

telenor-internetPark kod Vukovog spomenika prvi je beogradski park koji je ove godine dobio besplatan Telenor Internet. Građani će moći besplatno da koriste Telenor Internet tokom naredne dve godine.

Zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i Skupštine grada Beograda, u nekoliko gradskih parkova biće obezbeđen besplatan internet, a sledeći su parkovi Proleće i Skejt park na Novom Beogradu. Tokom ove godine, Internet parkovi biće otvoreni i u Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Čačku i Novom Sadu.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, kada je Telenorov signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Posle Beograda, Internet parkove dobili su i stanovnici Novog Sada, Niša, Kraljeva i Kragujevca. Telenorov 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, danas stiže do gotovo 45 odsto stanovnika Srbije u više od 200 gradova i manjih mesta.

Internet park kod Vukovog spomenika danas su otvorili Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, i Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji.

“Dostupnost Interneta i informatička pismenost već su godinama kriterijumi razvijenosti jednog društva. Želimo da verujemo da Telenor u Srbiji projektima poput ovog doprinosi da se Srbija ubrzano priključi grupi razvijenih zemalja i po ovim kriterijumima”, rekao je Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Pročitajte i:  Kako pronaći IP adresu rutera

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za svaki park pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju. Grad Beograd će, uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP “Zelenilo Beograd” i Uprave za energetiku, obezbediti da parkovi budu dobro osvetljeni, a javne površine uređene.

Internet u parkovima podstiče i razvoj turističke ponude grada, koji svim posetiocima Beograda omogućava da se osećaju kao i u svakoj drugoj svetskoj metropoli u kojoj mogu u realnom vremenu da budu informisani o dešavanjima u svojoj zemlji, kao i da na najbrži način saznaju sve o gradu u kome borave.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,