Računari i Galaksija

Telenor kupio KBC Banku

Kompanija Telenor Srbija postigla je sporazum sa KBC Grupom o akviziciji KBC Banke. Prema dogovoru, Telenor će kupiti 100% udela u KBC Banci, dok će Societe Generale Banka preuzeti portfolio klijenata KBC Banke koji podrazumeva 81.000 fizičkih lica, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća.

UveFredhajm(Telenor)-GiLibo(KBC)1Ovaj sporazum poklopio se sa odlukom KBC Grupe i Evropske komisije iz 2009. godine po kojoj KBC treba da napusti tržište Srbije.

„Između tri potencijalne strateške opcije, odlučili smo se za akviziciju banke, jer se ovo rešenje najbolje uklapa u našu strategiju i omogućava najbrži izlazak na tržište. Duboko smo uvereni da će mobilne finansijske usluge doneti nova i atraktivna bankarska rešenja građanima Srbije i želimo da u ovom procesu uzmemo aktivnu ulogu. Kada otvorimo novu Telenor banku, ponudićemo korisnicima u Srbiji inovativne mobilne bankarske usluge, evropskog standarda i kvaliteta, jednostavne za korišćenje i dostupne u svakom trenutku i sa svakog mesta. Današnju transakciju tek treba da odobre Narodna Banka Srbije i Komisija za zaštitu konkurencije, ali očekujemo da u sledećih par meseci dobijemo pozitivne odgovore”, izjavio je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.

Nakon što Telenor Srbija postane novi vlasnik KBC Banke, Telenor će kreirati novi način poslovanja koji će podržati strateške ambicije u oblasti mobilnih finansijskih usluga.

„Imajući u vidu odluku KBC-a da napusti srpsko tržište, kupovinom KBC Banke obezbedićemo posao za određen broj zaposlenih. Kada zvanično postanemo vlasnik KBC Banke, uspostavićemo fer i transparentan proces imenovanja, zasnovan na budućim potrebama poslovanja i neophodnim kvalifikacijama. U skladu sa ovim procesom, sprovešćemo reorganizaciju kroz preraspodelu kadrova, prirodan odliv i dobrovoljni odlazak“, rekao je Uve Fredhajm.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

One thought on “Telenor kupio KBC Banku

Comments are closed.