BIZIT plus

Tesla Cybertruck: Kad popucaju neprobojna stakla

Već smo pisali o tome da je kompanija Tesla predstavila svoj Cybertruck – vozilo budućnosti koje je izdržljivo i otporno na metke, te pre svega namenjeno vojnim potrebama. Izostavili smo, međutim, detalje sa prezentacije, te trenutak kada je glavni dizajner Franz von Holzhausen uspeo da ošteti neprobojna stakla na vozilu.

PCPress.rs Image

Musk je kasnije pokušao da objasni da je dobro što metalna kugla koju je Holzhausen bacio nije prošla kroz staklo, već ga samo oštetila, ali je šteta već bila učinjena. Naime, problem je u tome što se Cybertruck opisuje kao vozilo koje pruža maksimalnu bezbednost putnika i u nebezbednim uslovima, budući da je školjka od nerđajućeg čelika koji je otporan na metke. O staklu se istina nije puno govorilo, te je opisao samo kao „Tesla oklopno staklo,“ što je ukazivalo na to da se radi o neprobojnom materijalu.

Musk je kasnije izjavio kako je dobro da su na vreme shvatili da ima mesta za poboljšanja, što je tačno, budući da je masovna proizvodnja planirana za 2021. godinu, pa dizajneri imaju vremena da porade na izdržljivijoj varijanti oklopnog stakla.

Pročitajte i:  Akcije Tesle padaju nakon što su isporuke pale za 8,5% u odnosu na pre godinu dana

Izvor: Futurism

Facebook komentari: