Tesla Cybertruck: Kako je polomljeno staklo privuklo pažnju na novo vozilo

Svi se dobro sećaju sudbine Cybertruck stakla tokom jedne od prvih demonstracija, a Elon Musk se nedavno složio da je taj incident doprineo popularnosti novog Tesla vozila.

PCPress.rs Image

Otkud polomljeno staklo?

Kada se Cybertruck pojavio 2019. godine pokrenute su brojne diskusije, a najviše na temu futurističkog izgleda vozila. Drugi su se pak koncentrisali na funkcionalnost, te cenu kamiona, a svi zajedno su raspravljali o incidentu. Naime, tvrdilo se da je Cybertruck otporan na metke, a onda se staklo na jednom od prozora raspuklo od samo jednog udarca. Na osnovu Muskove reakcije je moglo da se zaključi da predstavljanje ne teče po planu, te da se staklo ne ponaša kako je zamišljeno.

Nakon toga su usledili brojni mimovi koji su takođe doprineli popularisanju vozila, pa se uprkos napuklom staklu polako povećavao broj potencijalnih kupaca. Tako se mogući neuspeh pretvorio u uspeh, budući da polomljeno staklo nije obeshrabrilo one koji su se već interesovali za Cybertruck. Sa druge strane incident je skrenuo pažnju onih koji možda i ne bi čuli za novi Tesla proizvod, a većina se naravno podsmevala neuspešnoj prezentaciji. Među njima su se ipak našli i oni koji su se zainteresovali za vozilo, i koji su nastavili da ga reklamiraju.

Pročitajte i:  CEO kompanije Hertz se povlači nakon debakla sa kupovinom Teslinih EV 

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,