Tesla opoziva 125,000 vozila zbog problema sa kaiševima

Tesli nije strano povlačenje vozila zbog sigurnosnih problema, a sada je na spisku još jedan. Kompanija povlači 125.227 vozila zbog problema sa sistemom upozorenja za sigurnosni pojas. Prema Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA), vozač može biti nevezan, a svetlo za upozorenje i zvučni signal se možda neće aktivirati. Ovaj kvar krši savezne sigurnosne zahteve i može povećati rizik od povreda.

PCPress.rs Image

Obuhvaćeni modeli

Pogođeni modeli obuhvataju vozila proizvedena tokom poslednje decenije, uključujući neka od 2012-2024 Model S, 2015-2024 Model X, 2017-2023 Model 3 i 2020-2023 Model Y vozila. Kako bi rešili problem, Tesla će promeniti senzor tako da ne zavisi od težine na sedištu, već od toga da li je pojas zakopčan i da li je automobil uključen. Ažuriranje preko interneta trebalo bi da počne u junu.

Tesla je u decembru povukla preko dva miliona vozila zbog problema sa sigurnosnim sistemom Autopilot, nakon dvogodišnje istrage NHTSA. Više povlačenja usledilo je početkom ove godine: u januaru, Tesla je povukla 200.000 Model S, X i Y vozila iz 2023. godine zbog softverskog problema koji je sprečavao rad kamere za vožnju unazad kada je automobil u rikvercu (upravo kada je najpotrebnija). Pogođena vozila činila su preko 10 procenata proizvodnje kompanije za 2023. godinu. Tesla je takođe povukla 3.878 Cybertruck vozila u aprilu nakon što je otkriveno da se pedala za gas može olabaviti.

Pročitajte i:  Kina zadržava tržišnu prednost u razvoju baterija

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *