Tesla u Meksiku gradi svoju novu Gigafabriku

Nova fabrika će koristiti prečišćenu vodu.

PCPress.rs Image

Fabrika će biti vredna više od pet milijardi dolara

Prema najavama meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, Elon Musk je obećao da će izgraditi sledeću gigafabriku za proizvodnju EV u severnom Meksiku – tačnije u Montereju. Montrej je glavni grad severne države Nuevo Leon. Već neko vreme se pregovara o ovim planovima. Krajem prošle godine, Musk je posetio Nuevo Leon kako bi se sastao sa guvernerom regiona.

Bilo je određenih nedvoumica o tome da li Tesla može da dobije odobrenje za izgradnju u toj oblasti. Monterej je 2022.godine pretrpeo ozbiljne nestašice vode. Nakon serije telefonskih razgovora sa Musk-om, Tesli je odobrena izgradnja. „Postoji nekoliko obaveza koje kompanija mora da ispuni a jedna od njih je da će sva voda koja se koristi u proizvodnji električnih automobila biti prečišćena voda“, rekao je Lopez. On je dodao da će fabrika takođe predstavljati „značajnu investiciju i mnogo, mnogo poslova“.

Meksički predsednik nije izneo više detalja o tome šta će tačno nova fabrika proizvoditi. Tesla je već najavila veliko proširenje svog pogona u Renu u Nevadi, gde ulaže 3,6 milijardi dolara u izgradnju fabrike baterija i masovnu proizvodnju kamion Telsla Semi kamiona.

Pročitajte i:  Noćna mora: Cybertruck se kvari neverovatnom brzinom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,